Foto: Peter Svenson

Barnens zoo


På Barnens zoo kan du träffa olika svenska lantraser och gå in i en hage för att klappa några utav dem. Strax intill ligger ponnyridningen där barnen kan rida på gotlandsrussen.

På Barnens zoo kan du bland annat träffa gutefår, jämtlandsget, gotlandskanin och orusthöna. Många av raserna som finns på Barnens zoo är hotade och ingår i genbanker för lantdjur.

Barnens zoo är öppet 25 april till 1 september klockan 10–16.30. 

Många av djuren som finns på Barnens zoo på sommaren, flyttar in i hagarna i Slottsskogens djurpark när säsongen är över. I Slottsskogens djurpark kan du se när djuren i djurparken matas varje dag.

Ponnyridning och djurhage

Det finns möjlighet för barnen att gå in i en hage för att närmare bekanta sig med djuren. Här finns alltid personal på plats, som med information och handledning gör mötet mellan barnen och djuren till en positiv upplevelse. Djuren väljer själva om de vill vara i sina bakhägn eller låta sig klappas i hagen

Intill djurhagen ligger ponnyridningen. Här kan barn 2–10 år rida på gotlandsruss – Sveriges mest ursprungliga hästras

Ponnyridningen är öppen onsdag till söndag, 25 april till 1 september, klockan 10-16:30 (lunchstängt klockan 13–13.30). 

Observera att vi kan behöva stänga kön till ponnyridningen tidigare i det fall att vi riskerar att inte hinna med alla som står i kö inom utsatt tid. Hästarna behöver vila efter klockan 16.30. 

Ponnyridningen kostar 25 kronor per barn och betalas med Swish.

Djurprat på Barnens zoo

Lyssna till våra djurvårdare när de berättar om djuren på Barnens zoo och deras speciella egenskaper. Två gånger dagligen tittar vi närmre på och berättar om något av djuren som finns här.

Populärt besöksmål för barn som vill lära sig om djur

Foto: Peter SvensonBarnens zoo har varit ett populärt besöksmål i Slottsskogen ända sedan 1970-talet. Precis som Slottsskogens Djurpark är Barnens zoo inriktat på att lära både barn och vuxna mer om de djur vi har omkring oss. 

Det finns många möjligheter att lära sig mer om djur och natur på ett roligt sätt, både på Barnens zoo och i området runt omkring.

I området finns det information om Slottsskogens vilda djur och om rovdjuren i Sverige. Följ ”vilseslingan” för att lära dig vad du kan göra om du går vilse i skogen, eller gå längs "trädslingan" och lär dig mer om svenska träd.