Foto: Peter Svenson

Djurpark

Slottsskogens djurpark är en av de äldsta i Sverige. Den är öppen året runt och är gratis att besöka. Med inriktning på tama och vilda nordiska djur, vill Slottsskogen lära både barn och vuxna om djurlivet vi har runt omkring oss.

Under sommarhalvåret flyttar några av djuren ner till Barnens zoo.

Mat och prat - varje dag

Kom och titta på när Slottsskogens djurvårdare matar parkens djur. De berättar samtidigt massor med spännande information om djuren.

Matprat varje dag året runt:

Knubbsälarna matas klockan 14.00
Pingvinerna matas klockan 14.20

Matprat på helgen från 1/10:
Skogsrenen matas klockan 13.30
Älgen matas klockan 14.50

Utbildning, bevarande, forskning och en trevlig upplevelse

Slottsskogens djurpark är medlem i Svenska djurparksföreningen (SDF). Djurparker som är anslutna till SDF har tre uttalade syften; utbildning, bevarande och forskning. Även om djurparker idag inte bedrivs som en ren rekreation är förstås tanken att du som besöker en djurpark ska ha en trevlig och rolig dag.

På Slottsskogens djurpark arbetar vi för att lärande och nöje ska komplettera varandra, så att du som besöker oss får en trevlig, lärorik och inspirerande dag medan du tar del av djurens fascinerande liv - på håll eller i närkontakt.  

Skolor och förskolor kan boka lektioner med olika teman på museilektioner.se. Andra grupper kan skicka förfrågan om guidade turer till bokning@ponf.goteborg.se.

Läs mer om djurparkens arbete här.