Foto:Peter Svenson

Barnens zoo öppnar igen

Publicerad 15 mars 2022

Torsdag 28 april slår Barnens zoo upp portarna efter att varit stängt i två år på grund av pandemin. Hästarna vid ponnyridningen står redo att möta Slottsskogens yngre publik och får, getter, kaniner, höns och ankor flyttar ner från djurparken.

På Barnens zoo och i Slottsskogens djurpark kan du möta gamla lantraser som har anpassat sig till lokala förhållanden under mycket lång tid, som Gutefår och Helsingefår. I juni och framåt väntar getterna killingar, men redan till säsongspremiären kommer det finnas lamm att titta på och kanske klappa lite. Före och efter besöket finns det handfat med tvål, vatten och handsprit där du kan tvätta händerna.

Kontakten mellan djur och besökare sker helt på djurens villkor, så när de känner att de behöver gå undan en stund finns det en avskärmad del där bara djuren får vara.

Lär dig mer om djuren

Barnens zoo, som är en del av Slottsskogens djurpark, är bemannat med personal som ser till att både djur och besökare har det bra. De svarar även på frågor om de olika djuren. Om du är intresserad av att höra mer om djuren kan du tajma in ett ”Djurprat” som hålls varje dag klockan 11.30, 12.30 och 14.30. Då berättar personalen om djuren och annat smått och gott som hör till Barnens zoo.

Öppet varje dag

Barnens zoo är öppet varje dag 28 april–4 september klockan 10.00-16.30.

Här hittar du mer information om Barnens zoo och tider och priser för ponnyridning med mera.