Konsultation

Vi erbjuder konsultation angående nystart eller återuppbyggnad av skolbibliotek samt konsultation angående talböcker. Ni kanske har funderingar kring det egna skolbiblioteket? Tveka inte att höra av er för att konsultera oss i frågor om skolbibliotek, om litteratur eller lästräningshjälpmedel eller för att få hjälp med att utveckla ert skolbibliotek. Det kanske till och med behövs ett nytt, en nystart? Vi ställer gärna upp och bollar idéer och tankar.

Vi ger konsultation till de skolbibliotek som vill ha hjälp med att utveckla sin verksamhet eller starta upp igen om det legat nere.

Vi kan erbjuda förslag på hur skolbiblioteket kan utformas och inredas. Vi kan också ge förslag på mediainköp om skolbiblioteket behöver köpa in nya böcker och utöka beståndet.

Vårt mål är att kunna vara ett dynamiskt bollplank för alla från rektorer och ledningsgrupper till pedagoger och skolbiblioteksansvariga för att utveckla skolbiblioteken på Göteborgs skolor.

BTJ- utställning

Vi har en utställning med senaste årets utkomna barn- och ungdomsböcker. Om du är på gång att beställa böcker är du välkommen att ringa oss och boka rummet för att kunna sitta och bläddra i nya böcker innan du beställer.

Skolbibliotekskonsulent:
Solveig Eriksson 031-366 28 54 solveig.eriksson@grundskola.goteborg.se

Angående nystart eller återuppbyggnad av skolbibliotek:
Kontakta oss på sbc@grundskola.goteborg.se

Angående talböcker:
Magnus Sjöberg 031- 367 40 27 magnus.sjoberg@grundskola.goteborg.se