Om Serviceverkstaden

Hos oss på Serviceverkstaden finns plats för cirka 12 deltagare med måttlig till lindrig intellektuell funktionsnedsättning och autismspektrumtillstånd.

Arbetssätt och metoder

Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och AKK, alternativ kompletterande kommunikation. Vid behov arbetar vi med aktivitetsscheman och tidshjälpmedel som personalen hjälper dig med.

Vi använder tecken och bilder som stöd för kommunikation.

Personal och kompetens

Vi är två stödassistenter och en stödpedagog. En timme i veckan kommer en musikledare från kulturskolan och håller i gemensam musik, sång och rörelsestund.

Personal kan svenska, engelska och lite teckenspråk.

Lokaler

Verksamheten ligger i ett industriområde nedanför Rymdtorget i Bergsjön. Det är en industrilokal med två våningar.

Inne

Vi finns på två våningar och det det finns hiss. På bottenvåningen finns kök, två arbetsrum, lager, två toaletter. På övervåningen finns ett pausrum för deltagare, ett datarum och en toalett.

Hjälpmedel

Vi har en mobil lift, hörselskydd om man tycker det är höga ljud och tidshjälpmedel.

Ute

Det finns en liten gräsmatta på både framsida och baksida av huset. På baksidan har vi ett äppleträd. På framsidan har vi utemöbler. Det finns fina promenadvägar i området. I närheten finns matbutiker, restauranger, apotek och vårdcentral.

Res hit

Busshållplatsen heter Bergsjödalen. Det tar ungefär fem minuter att gå till Serviceverkstaden från bussen.

Det går även att åka spårvagn till Rymdtorget. Då tar det ungefär 15 minuter att gå. Flexlinjen har en hållplats utanför Serviceverkstaden. Det finns parkeringsplats precis utanför vårt hus där även färdtjänst kan stanna.