Aktuellt

 • Så åldersvänligt är Göteborg enligt seniorerna själva

  Publicerad 23 maj 2019
  Över 600 äldre har bidragit i ny utvärdering. Antalet äldre i Göteborg ökar stadigt samtidigt som staden växer snabbt. För att göra staden till en bättre plats att åldras på involveras äldre i uppdraget ”Åldersvänliga Göteborg”. 630 äldres synpunkter och erfarenheter har nu samlats i en utvärdering.
 • Hon ska föra de äldres talan i Göteborg

  Publicerad 8 mars 2019
  Göteborgs Stads politiker vill få äldres synpunkter för att kunna utveckla en åldersvänlig stad. Den nya tjänsten Äldreombudsman blir en kanal för att belysa såväl brister inom ett område som behov hos den äldre befolkningen till dem.
 • Seniorer granskar stan med surfplatta

  Publicerad 11 december 2018
  Med filmer tagna och redigerade i surfplattor har göteborgare belyst ris och ros i sina närområden. Metoden Life filming är ett nytt sätt att påverka kommunen och uppskattat av seniorer.
 • Sjuksköterskan: ”Man blir nästan lite beroende av att jobba här”

  Publicerad 22 oktober 2018
  Med glädje, respekt och en stor portion ödmjukhet möter Nina Thomsen sina patienter i hemsjukvården. Ett jobb hon inte ångrar en dag. Här berättar hon mer om yrket många inte visste fanns och om vad som driver henne om dagarna.
 • Undersköterskan: ”Jag måste våga stå kvar och lyssna”

  Publicerad 15 oktober 2018
  Ett arbete där man möter människor i kris och där man varje dag får lära sig något nytt, så beskriver Desiré Grund sitt jobb som undersköterska i Göteborgs Stad. Vill du också ha ett givande och utvecklande jobb? Då kan ett jobb på korttidsboende vara något för dig.
 • Hon vill bryta tabut kring demenssjukdomar

  Publicerad 8 oktober 2018
  Vill du ha ett varierat jobb där ingen dag är den andra lik? Vill du vara en viktig kunskapsbärare och jobba i en stressfri miljö? Då är ett jobb i Göteborgs Stads demensteam något för dig.