Foto: Selma Media

Om oss

Daglig verksamhet Selma Stad består av tre olika inriktningar - Selma Service, Teater Phantastisk och Selma Media. Du kan läsa mer om dem under sidan Arbetsuppgifter och aktiviteter.

Deltagare och personal

Hos oss har cirka 24 deltagare sin dagliga verksamhet. Det mesta av arbetet sker i grupp. Här arbetar en stödpedagog och sju stödassistenter med särskild kunskap inom drama, musik, dans, film, media, webb och service. Huset är stort och här är det liv och rörelse, vilket är viktigt att du är förberedd på. Kom gärna på studiebesök.

Arbetssätt och metoder

Vi vill skapa en trygg och förutsägbar miljö för dig. Huset är stort och här är det liv och rörelse, vilket är viktigt att du är förberedd på. Vi använder oss av tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och ett lågaffektivt bemötande. Vi anpassar kommunikationen utifrån dina behov och förutsättningar.

Resa hit

Vår verksamhet är finns på Selma Lagerlöfs torg 2 i stadsdelshuset Selma Lagerlöfs Center. Du tar dig enkelt hit med buss 18, 19 samt 45 och huset ligger nära hållplatsen

Inomhusmiljö

Vår verksamhet finns i Selma Lagerlöfs center i Backa. Våra verksamheter finns på plan 1och det finns hiss. Vi har tillgång till teater och mediastudio samt danssal. Högst upp i huset har vi musikstudio och plats för konstnärlig verksamhet. Många andra arbetar och har aktiviteter i samma hus som oss och det innebär en rörlig och kreativ miljö.

Utomhusmiljö

I samma hus som vår verksamhet finns bibliotek och restaurang. På torget finns övrig dagligvaruhandel med restauranger och apotek. Du kan ha med dig egen mat och värma, eller gå med oss till restaurang Gåsen. Eller så väljer du att äta på någon av de närliggande restaurangerna i området.