Om äldreboendet

Sekelbo äldreboende är centralt beläget vid Kortedala torg. Äldreboendet har fem våningar. Tre av våningarna har inriktning demens och de övriga har somatisk inriktning.

Boendets profil och inriktning

Tre våningar av fem på Sekelbo äldreboende är reserverade för personer med demensproblematik. På övriga våningar finns lägenheter för personer med somatiska besvär.

Lägenheterna

Sekelbo äldreboende består av 50 lägenheter fördelade på fem våningar. Varje våningsplan har stora och rymliga balkonger och på bottenplan finns en större terrass.

Lägenheternas storlek är mellan 30–35 kvadratmeter. Lägenheterna består av ett rum och pentry samt toalett med dusch. Alla lägenheter är utrustade med fasta trygghetslarm. Du har eget hyreskontrakt på din lägenhet och du möblerar med dina egna möbler och tavlor etc. Prydnadsföremål, krukväxter, köksredskap och annan utrustning i lägenheten tar du själv med.

En höj- och sänkbar säng med madrass finns redan i lägenheten. Sängkläder och handdukar måste du ta med dig när du flyttar in.

Omgivningarna

Sekelbo är centralt beläget bredvid Kortedala Torg. På torget finns bland annat bibliotek, mataffär, restauranger, frukthandlare, blomsteraffär och skomakare. På gården utanför finns en stor altan med trädgårdsmöbler samt en parkeringsplats för besökande. Det är nära till hållplatsen där spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 stannar.

Bemanning och organisation

Du som bor på Sekelbo äldreboende ska kunna känna dig trygg med att du får den hjälp du behöver. Vården och omsorgen anpassas individuellt. Personalen består av undersköterskor, några har KY-utbildning i demenssjukdomar och några har spetskompetens i palliativ vård. Dessutom finns det läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och vaktmästare som är knutna till boendet.