Om äldreboendet

Sehlstedtsgatan 12 äldreboende byggdes 2012. Lokalerna är luftiga och hemtrevliga. Flexlinjen har en hållplats i direkt anslutning till huset och för de som kan är det gångavstånd till affärer, apotek och annan service vid Wieselgrensplatsen.

Boendets inriktning

Sehlstedtsgatans äldreboende har tre enheter för dig med demenssjukdom och två enheter för dig som av annat skäl har svårigheter med att bo kvar i din bostad.

Lägenheterna

Äldreboendet byggdes 2012 och har luftiga lokaler med hemtrevlig inredning. I huset finns 100 lägenheter fördelat på tre våningsplan. 60 av dessa lägenheter är anpassade för dig med en demenssjukdom och 40 lägenheter är till för dig som av annat skäl har svårigheter med att bo kvar i din bostad.

Varje enhet består av tio lägenheter. På varje enhet finns det kök med matplats där du kan äta tillsammans med andra hyresgäster. Det finns även ett gemensamt vardagsrum för samvaro och aktiviteter. Enheterna på entréplan har en balkong och tillgång till varsin grönskande innergård. På plan ett och två finns det två balkonger på varje enhet med utsikt över det vackra området.

Alla lägenheter ser likadana ut och har en bostadsyta på 30,7 kvadratmeter. I halldelen finns diskbänk, kylskåp, skåp och lådor i ek. Diskbänken har plats för en kokplatta. Fönstren i lägenheten har låg höjd och bred fönsterbänk. I badrummet finns ett linneskåp, en rymlig dusch med sittpall och handtag. Det finns plats för egen tvättmaskin. Lägenheten är möblerad med höj- och sänkbar säng, madrass samt garderob, i övrigt möblerar du lägenheten med dina egna möbler.

Huset har även ett stort konferensrum som du kan låna för fester med vänner och anhöriga. Trädgården är lättillgänglig och det finns möjlighet att träna på utegymmet, spela boule eller bara njuta av att vara ute. Det finns gångstavar, bouleklot, krocket och andra utomhusspel att låna.

Omgivningar

Sehlstedtsgatan 12 äldreboende ligger centralt i Lundby i ett lugnt och grönt villaområde. En vacker trädgård följer husets väggar och det finns två innergårdar. Vi dukar till fika på den ena innergården på sommaren. På den andra mer grönskande innergården kan du plocka vinbär och smultron.

Busshållplatsen Sehlstedtsgatan ligger intill huset och närmaste spårvagnshållplats är Wieselgrensplatsen. Det är gångavstånd till affärer, apotek och annan service vid Wieselgrensplatsen såväl som vid Bjurslättstorg.

Bemanning och organisation

På Sehlstedtsgatan 12 äldreboende arbetar undersköterskor dygnet runt. Sjuksköterskor från Hälso- och sjukvårdsenheten finns tillgängliga under hela dygnet, även helger. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut är på plats vissa dagar i veckan. Vår omsorgspersonal talar flera språk, till exempel finska, persiska och kroatiska.

Vi vill skapa en god livskvalitet för dig som hyresgäst. Därför är vi lyhörda och har en rak och tydlig kommunikation med dig och dina anhöriga. Vi vill tillvarata din egen rörlighet och att du behåller dina egna förmågor och ditt självbestämmande. Du ska bli bemött med respekt och hänsyn till din personliga integritet.

När du flyttar in erbjuds du en kontaktpersonal. Det ska vara enkelt för dig som hyresgäst och dina anhöriga att veta vem ni kan vända er till.

Alla lägenheter har trygghetslarm för att du snabbt ska kunna komma i kontakt med oss i personalen om akut behov uppstår.