Foto: Lo Birgersson

Aktiviteter

Tillsammans med personalen på Sehlstedtsgatan 12 äldreboende ordnas flera aktiviteter varje vecka. Aktiviteterna anpassas efter dina och andras önskemål och förmåga.

Bio

Vi har fredagsbio för dig som tycker om att titta på underhållande filmer. Nya och äldre filmer från olika tidsepoker rullar igång på bioduken i Bellatrix klockan 11.30 varje fredag. Vi gör det mysigt med biogodis och dricka.

Bingo

På torsdagar klockan 11.30 spelar vi bingo tillsammans i Bellatrix. Du kan vinna fina priser, exempelvis godis, schampo och duschtvål. Tillsammans får vi en trevlig stund och det bjuds på kaffe och smörgås.

Utegym

I trädgården finns ett utegym som erbjuder rolig och lättillgänglig träning. Du använder den egna kroppsvikten som motstånd. Det ger en skonsam och effektiv träning, samtidigt som kondition, balans och koordination förbättras. Du är välkommen att använda utegymmet när du vill!

Boulebana

Det finns en boulebana i trädgården och bouleklot finns att låna. Alla är välkomna att spela, man behöver inte vara boende på Sehlstedtsgatan 12.

Låna utrustning till aktiviteter

Vi har utrustning till flera roliga aktiviteter. Det finns bland annat gångstavar och utrustning till krocket, boccia och kubb. Du kan låna utrustningen när du får lust till dessa aktiviteter. Ibland tar även våra äldrekonsulenter initiativ till att vi gör dessa aktiviteter tillsammans. Vid dessa tillfällen bjuder vi med alla som bor på Sehlstedtsgatan 12.

Ljusterapirum

På entréplan finns ett rum möblerat helt i vitt. Ljusstyrkan är tio gånger högre än i vanlig hemmiljö, som en solig sommardag. Svep om dig med en vit filt som finns att låna i rummet, lyssna till naturljud och pigga upp dig med ljusterapi.

Speldags

Ett mycket populärt evenemang på vårt äldreboende är när Speldags kommer. Varje lördag klockan 14.30 i lokalen Bellatrix på entréplan bjuds det på musik- och sångunderhållning. Du som är anhörig till personer som bor på äldreboendet är också välkommen.

Speldags bokar artister som uppträder i form av dans, musik, sång, teater och uppläsningar på olika platser i Göteborg. Det är sommaruppehåll under juli till augusti. Vill du veta mer om Speldags och kommande veckors uppträdanden kan du läsa mer om Speldags här.

Sittgympa

Det är viktigt att arbeta med kroppens rörlighet. Det gör vi tillsammans i vår träningsform sittgympa. Det spelar ingen roll om du är tränad eller otränad. Sittgympan är till för alla som vill få en stunds enkel och rolig gymnastik.

Vi träffas varje måndag klockan 12.00-12.45 i gymmet på entréplan. Alla som bor på Sehlstedtsgatan 12 kan delta i sittgympan efter sin förmåga.

Gudstjänst

På tisdagar klockan 11.00-12.00 har Svenska kyrkan gudstjänst i lokalen Bellatrix på entréplan. Det kommer en präst från Svenska kyrkan i Lundby församling. Det är alltid du som bestämmer innehållet. Vi förutsätter ingen särskild tro eller livssyn, utan hoppas på goda samtal om det som är angeläget.

Träffpunkter i Lundby

I Lundby har vi träffpunkter för seniorer. När vi ses fikar vi tillsammans och ordnar olika aktiviteter. Träffpunkterna är öppna för alla, det krävs inget beslut om bistånd från kommunens handläggare.

Träffpunkt Kyrkbytorget 5

Träffpunkt Wieselgrensgatan 11