Estetik och media

På inriktningen Estetik och media ger vi dig redskapen att utveckla din kreativa förmåga från idé till färdig produkt. Hos oss kommer du att träna dig i att kommunicera med digitala verktyg. Vi tränar bland annat foto, animation, rörlig bild och digital bildbehandling.

Digital kreativitet

Inriktningen estetik och media syftar till att främja din kreativa utveckling med fokus på digitala medier. Hos oss kommer du att träna dig i att kommunicera med digitala verktyg. Vi tränar bland annat foto, animation, rörlig bild och digital bildbehandling. Du lär dig arbeta med Adobe Creative Suite. Kurserna utvecklar din förmåga att berätta med bilder, grafisk de­sign, film och ljud. Vi ger dig redskapen att utveckla din kreativa förmåga från idé till färdig produkt ur ett estetiskt perspektiv. På Schillerska arbetar vi med Macdatorer inom de estetiska ämnena. Vi arbetar med verklighetsnära projekt där du får prova på att arbeta både ensam och tillsammans med andra. Undervisningen bygger både på lärarledda uppgifter och egna projekt.

​Estetik och Media har två fördjupningar:

Estetik och Media- media

I denna inriktning får du fler fördjupningskurser inom media, till exempel mer av kurserna i fotografisk bild, digitalt skapande, bild och grafisk illustration. Genom de individuella valen (200 poäng) har du möjlighet att öka din högskolebehörighet- exempelvis med matematik.


Estetik och media- med fördjupning samhäll

Med hjälp av Samhällskunskap2, Matematik 2b, Naturkunskap2 och Engelska 7 täcker du in det som krävs för särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Genom att dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från åk1) eller matematik 3b får du ännu bredare teoretisk kompetens.

Allmän behörighet

Utbildningen ger allmän behörighet till högskolestudier vilket ger en stor valfrihet i vidare studier. Den förbereder dig för estetiska utbildningar inom media-, bild-, design- och konstrelaterade högre utbildningar både i Sverige och internationellt.