Juridik

Inriktningen Juridik ger dig en språngbräda till att uppnå de förändringar man vill se i samhället.

Juridik – nödvändigt i hela samhället

På Ekonomiprogrammet med juridisk inriktning får du en chans att förkovra dig i frågor utifrån ett humanjuridiskt perspektiv. Vi lägger stor vikt på att ämnen samverkar och på att elever lär sig hur individer och samhället agerar med varandra.

I årskurs 3 ges du möjlighet att ägna en skoldag i veckan åt att fördjupa dig i ditt gymnasiearbete, genom att arbeta i ett socialt företag eller driva ett UF-företag. Detta ger dig mycket goda förberedelser inför framtiden, inom högre studier och arbetslivet efter det - och ger dig något konkret att sätta på ditt CV!

Vill du vara med och bygga ett bättre samhälle?

Juridik är ett medel, en språngbräda för att uppnå de förändringar man vill se i samhället - eller för den delen försvara det samhälle vi har. Är du en av dem som vill arbeta med sociala frågor, använda dina kunskaper för att stödja andra och planera samt bygga ett bättre samhälle? Vill du försvara och utveckla det civila samhällets roll i framtiden; i Sverige eller i världen? Stämmer detta in på hur du ser din framtid efter gymnasiet så är vi rätt skola för dig!