Ekonomi - språk

Programfördjupningen av språk är för dig som vill bli entreprenör eller som vill arbeta inom multinationella företag, ha världen som arbetsplats och lära av andras kulturer. Vi har duktiga lärare och lång tradition av undervisning av språk.

Schillerska är fyllt av kultur, språk och omvärld

Genom att läsa ekonomiprogrammet med språk gör vi det möjligt för dig att ha världen som arbetsplats. Det kan handla om klassiska moderna språk så som spanska, tyska eller franska, ditt modersmål eller kinesiska (mandarin), som öppnar dörren för dig i världen. Det kan också vara en bra bas för universitetsstudier inom ekonomi med språklig inriktning. Självklart finns det också en möjlighet för de som älskar japansk kultur att läsa japanska.

Verktyg att bygga din perfekta start

I ekonomi med fördjupning språk- får du arbeta med entreprenörskap och bredda dig i möjligheterna att förstå och kommunicera. Söker du hellre efter strukturerna och den kittlande konkurrensen i multinationella företag får du en bra grund för högre studier.

Göteborg är en internationell handelsstad. Våra relationer med exempelvis Kina går århundraden tillbaka. Staden är också ett logistiskt centrum, där varor och tjänster möts. Vill du finnas i det mötet, i den växande turistbransch som Asien står för eller vara kontaktpunkten mot omvärlden – då erbjuder vi dig en perfekt start på den resan!