Två glada tjejer sitter utanför Schillerskas port.

Ekonomiprogrammet

På Schillerska kan välja mellan två inriktningar ekonomi eller juridik. Vi ger dig en gedigen utbildning som ger dig kunskaper om entreprenörskap och samhällsengagemang på nationell och internationell nivå. Vi arbetar med aktuella projekt som tagna från det verkliga arbetslivet och har bland annat fokus på UF (Ung företagsamhet) och CSR (Corporate Social Responsibility). Våra duktiga lärare lyfter fram och utmanar dig som elev på många nivåer och sätt.

Ekonomi- inriktning ekonomi

På inriktning ekonomi kan du fördjupa dig inom marknadsföring. Du får verktygen och möjligheten att starta företag och driva dina idéer, lära dig kommunikation i skrift och visuellt. Här kombineras den teoretiska basen med kreativ entreprenörsanda, så att du är rustad för att ta steget vidare.

Ekonomi- inriktning juridik

På inriktning juridik får du arbeta med frågor ur ett humanjuridiskt perspektiv. Vi arbetar mycket med hur individen och samhället agerar och samverkar. Juridik är ett medel för att kunna uppnå förändringar och att kunna påverka det demokratiska samhället eller försvara det samhälle vi har. Kurserna i inriktningen juridik är till exempel internationella relationer, affärsjuridik, rätten och samhället och psykologi.

I dina individuella val kan du välja att ta del av Schillerskas kurser till exempel, bild och form, foto, filosofi eller fortsätta ditt språkval.