Elevkåren

Schillerskas Elevkår finns för att ge eleverna på Schillerska en mer givande skoltid.

Schillerskas Elevkår är en sammanslutning av elever på Schillerska, och så här beskriver de sin verksamhet:

”Schillerskas Elevkår är en fristående demokratisk organisation på Schillerska som är skapad av elever, för elever. Vi arbetar med att ge skolans elever en mer givande skoltid genom att anordna olika slags aktiviteter, både i skolan och utanför. Några exempel på saker vi gör är att dela ut fika, fixa fester, anordna inspark och utspark, fixa tävlingar, anordna skolval och fixa rabatter på kaféer. För det är ju faktiskt så att din gymnasietid består av så mycket mer än bara lektioner.

För att få ta del av det vi gör så krävs en enda sak, och det är att du är medlem i elevkåren. Att bli medlem är en väldigt enkel process, och det bästa av allt är att det är helt gratis.

Och eftersom en majoritet av skolans elever är medlemmar i elevkåren så kan vi också agera som en gemensam röst för eleverna och därmed lättare kunna påverka vår skolgång.

Schillerskas Elevkår har en styrelse som för tillfället består utav sex drivna elever på Schillerska (se nedan). Utöver styrelsen finns även ett flertal utskott: PR-utskottet, eventutskottet, sociala utskottet, påverkansutskottet och serviceutskottet. Dessa arbetar med varsitt område inom elevkårens verksamhet. Det finns även en kommitté under elevkåren som heter studentkommittén, och dess arbetsområde är att varje år fixa en så grym student som möjligt för alla elever på Schillerska. Och till sist så finns det massa föreningar under elevkåren på skolan, allt från politiska föreningar till en cosplay-förening.”

Elevkårsstyrelsen 2019/20 består utav:

  • Noa Wreland - ordförande
  • Elin Hennler - vice ordförande och påverkansansvarig
  • Linnea Sjöberg - ekonomiansvarig
  • Julia Nilson - föreningsansvarig och serviceansvarig
  • Vide Landqvist - PR-ansvarig
  • Gloria Bencic - eventansvarig och ansvarig för sociala utskottet

Följ Schillerskas Elevkår på Instagram.