Vår förskola


På förskolan finns sex avdelningar, tre för yngre barn och tre för äldre barn. Förskolan har ljusa och fräscha lokaler och har plats för både lärande och lek.

Erfaren och utbildad personal

Personalen som arbetar här är kvinnor och män med olika bakgrund. De som tar hand om ditt barn är utbildade förskollärare och barnskötare. På varje avdelning arbetar tre personal.

Vi arbetar för en bättre miljö

VI är en miljödiplomerad förskola. Detta innebär att samtliga medarbetare är utbildade i grundläggande miljökunskap och att förskolan genomfört konkreta miljöförbättringar.

Rolig och utmanande gård

Vi är ute minst en gång varje dag, oavsett väder, på förskolans gemensamma gård. På gården finns det gungor, sandlådor, rutschkanor, kojor och mycket mer. Det är viktigt att barnen får vistas utomhus för att utveckla sin grovmotorik. Emellanåt gör vi utflykter till närliggande grönområden och till Bergsjöns bibliotek. Med de äldre barnen åker vi ibland till centrala Göteborg för att gå på teater, bio eller museum.

Sjukanmälan eller ledighet

Är ditt barn sjukt och kan inte komma till förskolan vill vi att ni ringer och berättar det för oss. Behöver ni vara lediga från förskolan meddelar ni det till personalen på avdelningen ert barn går.

Studiedagar och sommarstängt

Förskolan har stängt årets alla röda dagar och 5 dagar då personalen har studiedag.
Förskolan har även stängt fyra veckor i juli månad. Finns det barn som behöver barnomsorg då förskolan har stängt finns det möjlighet att få detta men då på en annan förskola med en annan personal.