Foto: Lo Birgersson

Vår förskola


Förskolan är belägen inne i Slottsskogen i en tvåplansvilla. Den har en avdelning med barn i åldrarna 1-5 år och här arbetar fyra pedagoger med både barnskötar – och förskollärarutbildning.

Vi har en gård där vi leker, odlar och planterar men vi använder oss av hela Slottsskogen i vår verksamhet. Vi har ett samarbete med Park och Naturförvaltningen vilket innebär att barnen varje vecka får lära sig sköta djuren i Slottsskogen. Vi arbetar med utomhuspedagogik och är Grön flagg- certifierade.

Det pågår ett kontinuerligt genus/jämställdhetsarbete som präglar alla områden vi arbetar med utifrån Läroplanen Lpfö 98/10.

Vi följer barngruppens behov och ändrar terminsvis när vi lägger planerade aktiviteter. Återkommande aktiviteter är 5 – årsgrupp, Start & Stegvis/Stegen, ett material som följer och utvecklar barns emotionella och sociala utveckling, samt vårt arbete med Slottsskogens alla djur.

Vi använder TAKK – tecken som alternativ och kompletterande kommunikation i vårt språkutvecklingsarbete.

Alla barn som har behov av att sova sover ute i vagnar året om.

En dag på förskolan
Vi äter frukost 7.30 – 8.00 (drop in fram till 7.45)
Vid 9.00 har vi samling i åldersindelade grupper innan vi går till våra aktivitetsgrupper. Dessa aktiviteter kan t.ex. vara utflykter till våra olika platser i Slottsskogen, skapande, lek på gården eller inne.
Kl. 11.00 är det lunch för de yngre barnen, därefter vilar de ute i vagnar.
Kl. 11.30 är det lunch för de äldre barnen, därefter har de läsvila.
Under eftermiddagen delar vi oss så en grupp är inne och en grupp är ute.

Nyfiken på förskolorna i Linné

Välkommen att träffa rektorer och de som jobbar med placering av barn i förskolan. Du får veta mer om förskolorna och hur du gör för att söka plats till ditt barn. Föräldrastödjare från Socialförvaltningen finns också på plats och berättar om sitt arbete.

När: Onsdag den 20 mars klockan 17.
Var
: Fjärde Långgatan 48. Ta högra hissen
upp till våning 9 så möter vi dig vid dörren.

Välkommen!