Stommen på Ruddalens nya bandyhall uppe

Publicerad 1 december 2021

För att förlänga issäsongen omvandlas Ruddalens bandybana till en skridsko- och bandyhall. Arbetet har pågått sedan juni 2021 och nu är äntligen första stålstommen på plats.

Det mildra vädret i Göteborg har gjort säsongen för bandybanan relativt kort, vilket ställt till det för föreningslivet. Genom att bygga tak och väggar på bandybanan kan man ha verksamhet där under en längre tid varje år. Hallen ska kunna användas av flera issporter, allmänhet och skola. Det finns också en läktare för 1200 personer och kafé.

Stålkonstruktionen klar i december

Arbetet började med markarbeten (omläggning av vatten och avlopp, el, pålning, gjutning av de yttre sidorna runt om ispisten och hantering av dagvatten) i juni 2021. I början av november restes den första stålstommen. Hela stålkonstruktionen ska vara klar i början av december. Samtidigt går arbetet vidare med tillfällig belysning, kylrörsystem med mera.

I december pausas arbetet för att frysa is och ha skridskoåkning under vintersäsongen. I mars 2022 drar arbetet igång igen och då ska tak och väggar upp.

Hallen beräknas vara helt klar i november 2022.

Även skrinnarhallen ska renoveras och få nya kylrör som ska gjutas in i betong. Planerad byggstart är våren 2022.

Issäsongen på Ruddalen 2021–2022

Det är ännu inte bestämt om bandybanan och isrinken ska vara öppna för allmänheten under issäsongen 2021–2022. Det pågående byggarbetet gör att säsongen blir kortare än vanligt och att det finns begränsat med tider och utrymme på isarna. Därför är tider för föreningar prioriterade i första hand, därefter skolor. Det kan bli aktuellt med tider för allmänhet under jul och nyårshelgerna. Så fort det finns mer att berätta publiceras det på goteborg.se/akaskridskor.

Skrinnarbanan är stängd hela säsongen, men lilla ytan/rinken i mitten av skrinnarhallen kommer att vara öppen för skolor mellan 8 november och 10 mars.  Bandybanan kommer att vara öppen för skolor mellan 10 januari och 11 februari. Skolor måste alltid boka sina besök i förväg.