Amerikahuset. Foto: Castellum

Hitta hit


Här får du information om hur du tar dig till Regnbågshuset.

Hitta hit

Regnbågshuset ligger på adressen Barlastgatan 2 i det så kallade Amerikahuset i Göteborg. För att komma in ringer du på ”Regnbågshuset” på porttelefonen och uppger vad du ska göra eller vilken aktivitet du ska besöka.

Närmsta hållplatserna är Masthuggstorget och Stigbergstorget. Från båda hållplatserna är det några minuters promenad.

Eftersom det pågår byggnation bredvid Amerikahuset kan det vara svårt att hitta rätt. Vi rekommenderar följande vägar:

Alternativ 1:

Kliv av hållplats Masthuggstorget och korsa spåren vid första övergångsstället efter hållplatsen, i riktning mot Stigbergstorget. Följ gångvägen bort mot Stigbergstorget. Amerikahuset ligger bortanför det nybyggda Emigranthuset, en stor fyrkantig byggnad med grönt koppartak. Ytterporten på Amerikahuset, adress Barlastgatan 2, finns på bortre sidan av byggnaden.

Alternativ 2:

Kliv av Masthuggstorget eller Stigbergstorget och korsa spåren i botten på Stigbergsliden, i jämnhöjd med Stadsmissionens lokaler och cykelbutiken på hörnet. Fortsätt gatan ner så kommer du till ytterporten på Amerikahuset, adress Barlastgatan 2.

Alternativ 3:

Kliv av Stigbergstorget och gå Stigbergsliden ner på vänster sida. Sväng runt hörnet vid cykelaffären och fortsätt gatan ner så kommer du till ytterporten på Amerikahuset, adress Barlastgatan 2.

Tillgänglighet i lokalen

När det kommer till tillgänglighet i Regnbågshuset så kan följande vara bra att veta innan ditt besök:

  • Porttelefonen vid ytterporten sitter 140 cm upp från marken och kan vara svår att nå och se om du till exempel sitter i rullstol eller har nedsatt syn.
  • Vid nedsatt hörsel kan porttelefonen också vara svår att höra, särskilt om det är väldigt trafikerat utanför samtidigt.
  • Ytterporten har ingen automatisk öppning.
  • Hissar finns i byggnaden, men de har dörr utan automatisk öppning. Dörrarnas bredd är 88 cm. Den ena hissen har invändiga mått 140x170 cm, den andra bara 130x130 cm då där finns en platsbyggd bänk. Knappen till våningsplan 4 sitter 140 cm upp från golvet.
  • Entrédörren till Regnbågshusets lokal på våning fyra är alltid låst. Ringklockan sitter 150 cm upp från golvet. Det finns ingen automatisk dörröppning. 
  • Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Bredden på dörren är 85 cm. Mellan toalettstol och motsatt vägg är det 140 cm, mellan handfat och motsatt vägg är det 170 cm. 
  • Alla funktioner förutom duschen är tillgängliga och anpassade, inklusive uppbyggda plattformar i samlingslokalen.
  • Samlingslokalen har teknik förberedd för hörslinga, men utrustningen är ännu inte levererad.  

Om du är osäker på om du kommer komma in i lokalen kan du kontakta arrangören av den aktivitet som du tänkt besöka. Om du tänkt komma under öppet hus klockan 15-18 får du gärna kontakta Regnbågshusets personal.

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kring vad Regnbågshuset är, hur verksamheten fungerar och vilka möjligheter som finns så är du varmt välkommen att kontakta Regnbågshuset genom att mejla eller ringa.

Kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan samt under fliken Kontakt.