Foto: Kim Mäkelä

Fira Pride i Regnbågshuset

Publicerad 25 maj 2023

West Pride står för dörren. Nytt för i år är en extra veckas firande som kallas för Pre-Pride, vilket innebär att det blir hela två veckor av festligheter! I den här artikeln kan du läsa om alla roliga aktiviteter som kommer hända i Regnbågshuset.

Det händer under Pre-Pride

Inför Pre-Pride har besökare i Regnbågshuset fått skapa aktiviteterna som kommer hända under tiderna för öppet hus. Under Pre-Pride är det öppet hus i Regnbågshuset tisdag, onsdag och torsdag klockan 15–18 samt lördag och söndag klockan 10–18.

Tisdag till torsdag

30 maj blir det soppkök och knytkalas med Waldemar, för de som vill vara sociala över en bit mat. Det kommer bjudas på soppa, men du får gärna ta med dig något mer att bjuda på. Kanske bakar du världens bästa kanelbullar?

Med Waldemar blir det även pyssel under onsdag 31 maj och torsdag 1 juni. Pysslet kommer ha fokus på hållbarhet och återbruk, men känn dig fri att skapa vad du vill.

Under onsdag 31 maj kommer Nicole hålla en föreläsning om Amerikahusets historia, från innan Göteborg var påtänkt till dagens Regnbågshuset! En resa i tiden, som belyser vår stads fantastiska historia.

För att få information om aktiviteter som anordnas utanför tiderna för öppet hus, klicka på Program.

Lördag till söndag

Aktiviteterna fortsätter hela helgen, 3–4 juni, med förlossningsförberedande kurser, studiecirkel i queerteori, arkivträff med QRAB – Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek, bokklubb för dig som håller på att lära dig svenska och pyssel-workshops för unga transpersoner.

Helgen avslutas med vernissagen ”Queera tolkningar” av Saga Wilhelmsen Lignell samt Queer Speed Dating med Natalie. På Queer Speed Dating kan du träffa nya vänner, skapa nya romantiska relationer eller egentligen vad som helst. Föranmäl dig gärna till den!

Det här händer under West Pride

Under Prideveckan blir det ett stort fokus på personlig utveckling, från flera olika infallsvinklar.

Tisdag 6 juni

Tisdag 6 juni kommer Marina från Minna Dance att hålla i dansklassen Confidance. Marina har en bakgrund i jazzdans, men har de senaste åren främst jobbat med show och cabaret. Klassen kommer fokusera på enkla dansövningar och koreografi. Genom att öva på sitt uttryck och våga ta för sig på dansgolvet kan vi lära oss att ta med detta självförtroende ut i resten av livet. Klassen är en prova på klass, och inga förkunskaper behövs.

Onsdag 7 juni

Onsdag 7 juni kommer Edin Osmancevic från Göteborgs Stads budget- och skuldrådgivning för att berätta om deras verksamhet, vad du kan göra för att förbättra din privatekonomi samt relationen mellan ekonomi och den psykosociala hälsan. Om du vill finns det tid för privata samtal kring privatekonomi.

På onsdagen kommer RFSL Göteborg hålla i en samtalsträff för dig som är hbtqi+ och funkis. Du kan också delta i Queer-pepp: studiecirkel kring mål och motivation tillsammans med Rebekah.

Torsdag 8 juni

Torsdag 8 juni kommer Julia Bjärkby, som studerar till personlig tränare, hålla en workshop i fysisk hälsa. Hon kommer gå igenom hur man kommer i gång med träning, får motivation, och sambandet mellan fysisk och psykisk hälsa. Tillsammans med Julia kan du lära dig hur du skapar ett träningsschema. Det finns möjlighet att testa på övningar i Regnbågshusets träningsrum.

På torsdag kväll kommer RFSL:s HBT-seniorerna ha ett nationellt mingel för dig som är över 60 år.

Läs mer

För exakta tider och överblick av alla aktiviteter som också händer i Regnbågshuset under Pre-Pride, gå in på Program.