Till innehåll
Besökare i forskarsalen. Foto: Frida Winter

Regionarkivet

Regionarkivet

Hos oss kan du söka efter handlingar från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Betyg, patientjournaler, handlingar från socialtjänsten, kartor och mycket annat finns här. Här finns också Göteborgs föreningsarkiv med handlingar från folkrörelser och föreningar. Som arkivmyndighet ger vi råd och gör tillsyn för att förvaltningar, bolag och stiftelser ska följa de lagar och regler som gäller för arkiv- och informationshantering.

Aktuellt

Leveransperiod för skolbetyg från fristående skolor

Publicerad 27 september 2022
Måndag 17 oktober börjar årets leveransperiod för skolbetyg från fristående skolor i Göteborg. Perioden pågår till fredag 18 november. Här kan du som ska överlämna skolbetyg till Regionarkivet läsa om hur du ska göra.

Ny handledning: Arkivera och leverera

Publicerad 12 september 2022
Nu finns Regionarkivets nya handledning Arkivera och leverera analoga arkiv att ladda ner här på webbplatsen. Det är en sammanslagning av de tidigare handledningarna om arkivering och leveranser och den riktar sig till dig som arbetar med arkiv- och informationshantering.

Lärarledd avslutning för dig som har gått Regionarkivets webbutbildning

Publicerad 17 augusti 2022
Nu kan du som har gått Regionarkivets webbutbildning Arbeta med arkiv- och informationshantering anmäla dig till en lärarledd avslutning. Det finns ett tillfälle i Göteborg och ett i Vänersborg där deltagarna får se filmer och reflektera och diskutera tillsammans.
${loading}