Foto: Gerd Polheimer

Vår förskola

Prästvägens förskola består av två byggnader, en skolbyggnad från 1800-talet som genomgått en större renovering till förskola samt paviljonger längs med Fyrväpplingsgatan. Förskolan ligger fint placerad nära Kyrkbyn och har en stor fin gård.

Avdelningar och personal

Förskolan består av två byggnader som vi kallar Hoppetossa och Villa Villekulla. I paviljongen Hoppetossa finns avdelningarna Utkiken, Kompassen, Styrbord och Trossen. I det gamla skolhuset Villa Villekulla ligger avdelningarna Herr Nilsson, Kappsäcken, Lilla Gubben, Pippi och Prussiluskan. På förskolan går det cirka 180 barn och på varje avdelning arbetar tre personer, både barnskötare och förskollärare.

Nattförskola

En del av förskolan rymmer även Lundbys första nattis, Ugglan. Ugglan erbjuder omsorg i en hemtrevlig och trygg miljö oavsett när du måste arbeta, såväl kvällar som nätter och helger. Vi vänder oss i första hand till barn i förskoleåldern men tar även emot äldre syskon vid behov.

Lokaler och gård

Förskolan består av två byggnader, Hoppetossa och Ville Villekulla. Paviljongerna som funnits på plats sedan i början av 2012 och huserar fyra avdelningar i ett plan. I augusti 2012 blev även renovering av den gamla skolbyggnaden klar och ytterligare fem avdelningar fördelade på två plan kunde öppna. I augusti 2014 öppnade även nattverksamheten Ugglan och huset rymmer även förskoleexpedition som är förlagd i källarplan. Förskolans gård är stor, rymlig och lockar till flera olika aktiviteter. Under 2015 var vi med i ett REBUS projekt vilket innebär att barnen var delaktiga i utformningen av sin fysiska miljö och själva fått bestämma hur gården ska utformas utifrån deras egna tankar och önskemål.

Pedagogik

På vår förskola vill vi att alla ska trivas och känna sig trygga, ha roligt tillsammans och lära genom leken. Vi odlar i vår pedagogiska trädgård samt arbetar med olika projekt utifrån vårt gemensamma tema Hållbar utveckling.

Besök

Alla besök för visningar av förskolan är inställda tills vidare på grund av Covid 19. När vi erbjuder visningar igen uppdaterar vi informationen här.