Foto: Marit Lissdaniels

Vår förskola

Välkommen till en liten och trivsam förskola med språket i fokus. Du hittar oss på Prästkragsgatan, i lugna kvarter nära Bjurslättsskolan.

Avdelningar och personal

På våra två avdelningar, Myran och Nyckelpigan, går cirka 38 barn i åldrarna ett till fem år. Hos oss jobbar såväl förskollärare som barnskötare.

Pedagogik med känslor, språk och social utveckling i fokus

På Prästkragsgatans förskola jobbar vi mycket med hur vi uttrycker känslor och sätter fokus på hur vi är med varandra. Här har vi personal som gärna spelar och sjunger med barnen och då vi regelbundet har Kulturskolan på besök är sagor, drama, musik, lek och rörelse en del av vår vardag. Barnen erbjuds många möjligheter att skapa och uttrycka sig med hjälp av musikinstrument, färg, penslar, pysselmaterial, byggleksaker, digitalkamera, surfplatta med mera.

Vi jobbar även med ett språkutvecklande arbetssätt, något som främjar barnens språkutveckling vare sig de har svenska som modersmål eller talar ett annat språk där hemma.

Liten förskola med trevlig gård

Vi är en liten och trivsam förskola som ligger i ett lugnt område, samtidigt som det är centralt i Lundby, nära Bjurslättsskolan. Kvarteret där vi håller hus är ett villakvarter med lite trafik på vägarna.
Förskolegården är trevlig och vi är mycket ute, både på gården och utanför gården. Hos oss är det nära mellan ute och inne.

Utflykter

Vi är ofta och gärna ute och promenerar till Flunsåsparken, närliggande lekplats, biblioteket eller utflyktsmål ännu längre bort. Vi utnyttjar också stadens kulturbud genom att då tillfälle ges gå på teater, muséer och konserthuset. På våra utflykter tycker vi att det är givande att bege oss ut i mindre grupper och tar gärna med några av barnen för diverse aktiviteter.

Besök förskolan

Du är alltid välkommen att besöka oss sista fredagen varje månad klockan 9.30. Innan besöket måste du ringa förskolan och boka tid.