Foto: Lo Birgersson

Vår förskola

Hos oss får ditt barn vara del av en varm och härlig gemenskap. Vi arbetar för att alla barn ska känna och förstå allas lika värde. Ditt barn får utvecklas i sin egen takt och vi pedagoger stöttar genom att lyssna, uppmuntra och ibland utmana.

Våra avdelningar och pedagoger

Vi har två avdelningar, Blåklinten och Gullvivan, med barn i åldrarna 1-5 år. Vi som har glädjen att ta hand om ditt barn, är utbildade förskollärare och barnskötare. Vi har ett nära samarbete med varandra, både inom och mellan avdelningarna. På så sätt skapar vi en ökad trygghet för barnen och öppnar upp för fler möjligheter till lek och nya kompisar. Vi följer ditt barn under hela förskoletiden, vilket skapar ytterligare trygghet mellan ditt barn och oss pedagoger.


Foto: Lo Birgersson

Gemenskap och allas lika värde i fokus

Vi har en härlig gemenskap på förskolan. Genom att lyssna på och involvera barnen får de känna sig både viktiga och delaktiga. Vår målsättning är att barnen ska känna och förstå allas lika värde oavsett ålder, kön och etnicitet. Vi arbetar medvetet med att ge alla barn lika mycket utrymme och möjligheter att upptäcka, utforska och utveckla sina intressen och förmågor. Vi bygger verksamheten med barnens kompetens i fokus och vi ger barnen den tid de behöver för att utvecklas och lära. Vi vill att barnen ska uppleva lust och glädje i lärandet.

En dag hos oss

Är du nyfiken på hur en dag på förskolan kan se ut för ditt barn? Dagarna varierar så klart en del, men i stora drag kan en dag se ut så här:

  • På morgonen äter vi frukost tillsammans och får en lugn start på dagen.
  • Under förmiddagen leker vi inomhus eller utomhus i olika grupper. Vid fruktpausen samlar vi ihop oss och får ny energi till fortsatt lek.
  • Vid lunchtid äter vi tillsammans igen - ofta med spännande samtal vid bordet.
  • Efter lunch sover de yngre barnen middag medan de äldre vilar och lyssnar på sagor.
  • Efter vilan är det åter dags för aktiviteter ute eller inne. På eftermiddagen får barnen också mellanmål.
  • Vi fortsätter med våra aktiviteter tills det är dags att gå hem.

Lekfull miljö fylld av möjligheter

Vi har rymliga lokaler med nästan oändliga möjligheter för ditt barn att leka, utmanas och utveckla intressen. Det finns exempelvis rum för skapande i olika färg, form och material; rum för uppvisning, teater och dans; och lugna vilorum för att sova eller läsa sagor. Miljön är föränderlig och vi utvecklar våra olika rum beroende på vad barnen har för intressen och behov.

På vår gård finns klätterställning, gungor, cykelbana och stora gräsytor. Här får ditt barn både leka fritt och ibland delta i roliga aktiviteter, exempelvis hinderbana eller olika lekar. Vi har nära till naturen, där vi spenderar mycket tid med våra små upptäckare.