Foto: Kampus Production

Ansök till sfi - första gången

Du som inte har studerat sfi i Göteborg tidigare måste delta i ett informationsmöte innan du ansöker. Efter informationen har du ett enskilt samtal med en pedagog och tolk (om du behöver tolk). På den här sidan bokar du tid till mötet på en tid som passar dig.

Klicka på knappen för att boka tid. Du kommer då till en sida utanför Göteborgs Stad.

Boka tid

När du har bokat din tid får du en bekräftelse av bokningen till din e-post och som sms. Då får du även reda på adressen för mötet.

Om du inte kan komma på mötet avbokar du ditt möte och bokar en ny tid i bokningstjänsten.

För dig med skyddad identitet

Om du har skyddad identitet ska du inte ansöka här på webben. Kontakta vuxenutbildningen så får du hjälp med din ansökan.

Du når oss på info@arbvux.goteborg.se eller telefon 031-368 30 00.

Information om mötet

Under mötet får du information i grupp om sfi och hur det är att studera sfi i Göteborg. Du får informationen på det språk du valt. Om du inte hittar informationsmöte på ett språk du förstår, eller om du behöver teckenspråkstolk, kontakta oss på: info@arbvux.goteborg.se eller telefon 031-368 30 00.

Efter informationen har du ett enskilt samtal med en pedagog och tolk (om du behöver tolk). Under samtalet får du svara på frågor om till exempel tidigare utbildning, arbete och vilket mål du har med studierna.

Det är viktigt att du berättar om du har behov av anpassningar eller stöd i dina studier. Det kan vara anpassning vid en hörselskada eller synnedsättning.

  • Du måste ha med dig din legitimation.
  • Du som deltar i Arbetsförmedlingens etableringsprogram ska ta med dig ditt beslut om etablering.
  • Har du betyg i sfi-kurser från någon annan kommun behöver du ta med betygen.

EnglishArabicSvenskaFlykting från Ukraina

Från och med 1 juni 2023 kan du som är flykting från Ukraina studera sfi. För att anmäla dig till sfi-studier i Göteborgs Stad gör du på följande sätt:

Anmäl dig genom att klicka på Boka tid. Välj informationsmöte på ukrainska (även om du kan engelska skall du välja ukrainska). Boka in dig på en ledig tid. Istället för personnummer anger du ditt samordningsnummer i bokningen. Du som ännu inte har hunnit få ett samordningsnummer kan kontakta oss så hjälper vi dig.

När du kommer till informationsmötet skall du ha med dig följande:

  • Ditt UT-kort som du fått från Migrationsverket eller
  • Ditt beslut om uppehållstillstånd från Migrationsverket samt ditt pass/nationellt ID-kort.