Jobba med batterier


Vill du ha en spännande framtidskarriär? Jobba med batterier! Det händer mängder av spännande saker inom batteri- och fordonsindustrin just nu. På många sätt är det en helt ny bransch som växer fram med fokus på eldrift. Och du har chansen att vara med när det händer!

Är du intresserad av teknik? Brinner du för grön omställning?

Vad bra! Just nu kan vi erbjuda dig en utbildning som ger försprång in i en ny bransch som banar väg för den gröna omställningen. Oavsett om du är i början av din karriär eller vill välja en ny riktning har du en spännande framtid framför dig. Behovet av personal inom 3-5 år är enormt! Efter utbildningen har du goda chanser att få jobb direkt. Du får en bra lön från början och du jobbar i en ren och tyst miljö med både tjejer och killar.

Bli processoperatör

Är du problemlösare, tekniskt intresserad och kan arbeta skift? Då är processoperatör ett bra yrkesval för dig. Som processoperatör styr och justerar du produktionsflödet i en fabrik från ett kontrollrum. Ibland får du även arbeta ute i anläggningen och kontrollera det som tillverkas. Du justerar olika delar av produktionen och löser eventuella problem som uppstår. Som processoperatör har du mycket goda möjligheter att få jobb och lönen är bra.

Egenskaper

Det är en fördel om du är bra på att följa instruktioner och kan fokusera på olika saker samtidigt. Om det uppstår något akut problem, som ett driftstopp, bör du kunna hantera stress och hålla dig fokuserad. Datorvana är ett plus. Det är en stor fördel om du har körkort (B) när du ska ut på arbetsplatsförlagt lärande, apl, och på kommande arbetsplatser.

Om kursen

Du studerar på heltid, framförallt på skolan men även ca 15 % på en arbetsplats. Detta är en av många yrkesutbildningar inom komvux.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du få lära dig att hantera verktyg och maskiner och att läsa och förstå en ritning och hur en tillverkningsprocess ser ut inom industrin. Studier av lagar, regler och andra bestämmelser inom yrkesområdet är andra viktiga moment.Du lär dig grundläggande industriteknik och grundläggande svetsteknik och får kunskap om brytningen mellan elektronik, datorteknik samt drift-, underhålls- och produktionsteknik.

Kostnader

Runt 2500 kronor för kurslitteratur och arbetskläder. Har du inte möjlighet att köpa egna skyddskläder kommer det finnas möjlighet att låna på skolan.

Ansökningsperiod

Du kommer kunna söka utbildningen under våren 2024. Datum kommer inom kort.

Förkunskapskrav

För att du ska kunna tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

  • Svenska eller svenska som andraspråk