Jobba med batterier

Vill du ha en spännande framtidskarriär? Jobba med batterier! Det händer mängder av spännande saker inom batteri- och fordonsindustrin just nu. På många sätt är det en helt ny bransch som växer fram med fokus på eldrift. Och du har chansen att vara med när det händer!

Är du intresserad av teknik? Brinner du för grön omställning?

Vad bra! Just nu kan vi erbjuda dig en utbildning som ger försprång in i en ny bransch som banar väg för den gröna omställningen. Oavsett om du är i början av din karriär eller vill välja en ny riktning har du en spännande framtid framför dig. Behovet av personal inom 3-5 år är enormt! Efter utbildningen har du goda chanser att få jobb direkt. Du får en bra lön från början och du jobbar i en ren och tyst miljö med både tjejer och killar.

Bli processoperatör

Är du problemlösare, tekniskt intresserad och kan arbeta skift? Då är processoperatör ett bra yrkesval för dig. Som processoperatör styr och justerar du produktionsflödet i en fabrik från ett kontrollrum. Ibland får du även arbeta ute i anläggningen och kontrollera det som tillverkas. Du justerar olika delar av produktionen och löser eventuella problem som uppstår. Som processoperatör har du mycket goda möjligheter att få jobb och lönen är bra.

Egenskaper

Det är en fördel om du är bra på att följa instruktioner och kan fokusera på olika saker samtidigt. Om det uppstår något akut problem, som ett driftstopp, bör du kunna hantera stress och hålla dig fokuserad. Datorvana är ett plus. Det är en stor fördel om du har körkort (B) när du ska ut på arbetsplatsförlagt lärande, apl, och på kommande arbetsplatser.

Om kursen

Du studerar på heltid, framförallt på skolan men även ca 15 % på en arbetsplats.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du få lära dig att hantera verktyg och maskiner och att läsa och förstå en ritning och hur en tillverkningsprocess ser ut inom industrin. Studier av lagar, regler och andra bestämmelser inom yrkesområdet är andra viktiga moment.Du lär dig grundläggande industriteknik och grundläggande svetsteknik och får kunskap om brytningen mellan elektronik, datorteknik samt drift-, underhålls- och produktionsteknik.

Kostnader

Runt 2500 kronor för kurslitteratur och arbetskläder. Har du inte möjlighet att köpa egna skyddskläder kommer det finnas möjlighet att låna på skolan.

Studieperioder

  • Period 1: 2023-08-07 - 2023-12-22
  • Period 2: 2024-01-07 - 2024-06-28

Förkunskapskrav

För att du ska kunna tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

  • Svenska eller svenska som andraspråk

ANSÖK TILL PROCESSOPERATÖR!

Arbeta med underhåll inom industriteknik

Är du en tekniskt lagd problemlösare som gillar att samarbeta? Då är ett arbete med underhåll inom industriteknik ett yrke som kan passa dig. Inom underhåll kan du jobba i industrin inom flera olika branscher där din uppgift är att säkra driften och minska risken för stopp. Arbetet är ofta praktiskt med inriktning mot mekanik eller elektronik, till exempel programmering av datorstyrda system i produktion. I arbetet med underhåll är du en viktig spelare på företaget, där du ser till att allt fungerar som det ska och när det ska. Yrket är varierande där ingen dag är den andra lik.

Egenskaper

Inom underhåll kommer du att ansvara för att planera, genomföra och utvärdera ditt eget arbete. Det innebär att ansvarstagande och organisationsförmåga är viktiga egenskaper. Eftersom du kommer att samarbeta med driftpersonal och kunder är det även viktigt med bra social kompetens. Datorvana är ett plus. Det är en stor fördel om du har körkort (B) när du ska ut på arbetsplatsförlagt lärande, apl, och på kommande arbetsplatser.

Om kursen

Du studerar på heltid, framförallt på skolan men även ungefär 15 % på en arbetsplats.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du få lära dig om arbetsprocesser och olika metoder, material, verktyg och maskiner. Du får kunskaper om lagar, regler och andra bestämmelser inom yrkesområdet. Att lära sig läsa ritningar och göra riskbedömningar är andra viktiga moment i utbildningen. Du får lära dig att använda fackspråk.

Kostnader

Runt 2500 kronor för kurslitteratur och arbetskläder. Har du inte möjlighet att köpa egna skyddskläder kommer det finnas möjlighet att låna på skolan.

Studieperioder

  • Period 1: 2023-08-07 - 2023-12-15

Förkunskapskrav

För att du ska kunna tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

  • Svenska eller svenska som andraspråk
  • Matematik
  • Engelska

ANSÖKAN ÄR STÄNGD