Foto: Lo Birgersson

Maten på förskolan

Här finns information om maten som serveras på förskolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Maten på Övre Hallegatan 1B förskola

Här lagar vår egen kock Niklas all mat på plats, det gäller såväl frukost och mellanmål som lunch. Vi har som ambition att vara en hållbar förskola och majoriteten av de livsmedel som köps in är ekologiska. Till lunch serveras varierad och näringsrik kost som är vegetarisk två dagar i veckan. För de som önskar serveras vegetarisk lunch även övriga dagar. Menyer över veckans mat kan du få hos oss på förskolan.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver få särskild mat, specialkost är det viktigt att du berättar det för personalen när barnet börjar i skolan. Det finns två skäl till att få specialkost: antingen på grund av sjukdom eller på grund av religiösa/etiska skäl. Om det är på grund av sjukdom, behövs intyg från behandlingsansvarig läkare.

Förbjudet med nötter, jordnötter och mandel

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergier. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider