Foto: Marit Lissdaniels

Aktiviteter

Vi utgår från dina förutsättningar och intressen när vi planerar aktiviteter. En stor del av aktiviteterna görs i och tillsammans med Krokslätts äldreboende som ligger intill Örgrytehemmet.

En plats för gemensamma aktiviteter

Som hyresgäst på Örgrytehemmet kan du delta i aktiviteter som anordnas i aktivitetslokalerna på Krokslätts äldreboende. Exempelvis anordnas varje vecka boule, frågesport, promenader, musik- och fikastunder. Dessutom kommer präst och diakon från Johannebergs församling och håller andakt. På entréplan i Krokslätts äldreboende finns också gym, ljusterapi och bibliotek.

Biblioteket på Krokslätts äldreboende.

Vi erbjuder också aktiviteter där olika generationer möts. Återkommande aktiviteter är: pub, pianobar, matlag och årstidsbaserade fester såsom kräftskiva och surströmmingsfest.

Du kan också delta i någon av aktiviteterna som erbjuds på din våning på Örgrytehemmet.

Fika i trädgården och utflykter

Sommartid flyttar en del av aktiviteterna ut om vädret tillåter. Det kan vara fikastunder i trädgården och grillfest. För dig som önskar gör vi då och då utflykter, det kan vara till exempel till Botaniska trädgården, Trädgårdsföreningen, Liseberg och andra utflyktsmål. Vi ser gärna att du bidrar med egna idéer och är delaktig i planeringen.