Foto: Frida Winther

Aktiviteter

Hit kan du komma och leka med ditt barn, umgås med andra och pyssla. Det kostar ingenting att komma, du behöver inte anmäla dig och vi har fika till självkostnadspris. Du kommer och går som du vill under våra öppettider.

Familjeöppet

På Familjeöppet kan du och ditt/dina barn leka tillsammans i våra olika lekrum, läsa böcker eller pyssla i pysselrummet. Varje dag har vi sångstund med rörelsesång, rim och ramsor. Ibland har vi har även miniröris. Miniröris är en enkel och rolig musikgympa för hela familjen.

Under sommarhalvåret har vi utflykt varje måndag förmiddag. Vi promenerar till närliggande lekplatser. Ibland gör vi längre utflykter med spårvagn. Vi och familjerna bestämmer utflyktsmål tillsammans.

Babyöppet

Du som har barn under 1 år är välkommen till någon av våra babygrupper. Tisdag eftermiddag för de allra yngsta (ca 0-6 mån) och onsdag eftermiddag för de lite äldre (ca 7-12 mån). I babygrupperna samtalar vi om barns utveckling och föräldraskap. Vi har även sångstund. Det finns också möjlighet att göra hand- och fotavtryck i gips till en kostnad av 20 kr.

Vid vissa tillfällen bjuder vi in andra deltagare som barnpsykolog, barnmorska, placeringsansvariga för förskolan, samordnare för familjedaghem. Vi har också förmånen att få besök av en rytmikpedagog från Lundby församling.

Övriga aktiviteter

Vi samverkar med folktandvården i Biskopsgården. Det innebär att du varje vecka kan träffa en tandsköterska hos oss.

En gång per år bjuder vi även in till en Bokfest. Då fokuserar vi extra på hur du som förälder kan stimulera ditt barns språkutveckling.

Vi erbjuder också porträttfotografering en gång per år då det kommer en skolfotograf.

Familjecentralen Södra Biskopsgården

Vi ingår i Familjecentralen Södra Biskopsgården där vi samarbetar med förebyggande socionomer, barnavårdscentral (BVC) och barnmorskor Familjecentralen södra Biskopsgården.