Vår öppna förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för samvaro och vänskap för både liten och stor. Hit är barn från 0–6 år välkomna tillsammans med förälder eller någon annan vuxen. Här kan du träffa andra barn och vuxna för att leka, skapa, sjunga tillsammans eller bara vara. Öppna förskolan är gratis. Du kan komma när du vill under öppettiderna och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Med anledning av coronaviruset, covid-19, erbjuder öppna förskolan bara utomhusverksamhet tills vidare. Ring oss, eller håll koll på vår Facebooksida, för att hålla dig uppdaterad om var vi träffas.

Öppna Förskolan är en mötesplats för barn och deras föräldrar, en plats för samvaro och vänskap för såväl liten som stor. På Öppna förskolan erbjuder vi ett lättillgängligt stöd för föräldrar och en plats för välgörande lek för barnen.

Välkommen!

Om öppna förskolan

Vi som arbetar här är förskollärare och socionom. Vi kan ge dig råd och stöd i ditt föräldraskap. Du som vuxen ansvarar för ditt barn och ni deltar i verksamheten tillsammans.

Öppna förskolan är gratis. Du kan komma när du vill under öppettiderna och du behöver inte anmäla dig i förväg.

På öppna förskolan arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att vi samarbetar med bland annat barnmorskemottagning, BVC, förebyggande socionom och bibliotek. Dessutom erbjuder vi kurser och rådgivning kring bland annat föräldraskap, trafiksäkerhet och barnolycksfall.

Så här gör vi på öppna förskolan

Du som vuxen ansvarar för ditt barn och ni deltar i verksamheten tillsammans. Här kan ni träffa barn och andra vuxna för att leka, skapa, sjunga tillsammans eller bara vara. Använt material och leksaker städar var och en själv bort efter sig. Du får gärna använda kylskåpet för medtagen mat. Här finns också porslin och mikrovågsugn som du får använda.

När du kommer till öppna förskolan skriver du in dig och ditt/dina barn i närvaroboken som ligger i köket. Fika serveras till självkostnadspris som du betalar med Swish.

Tänk på att öppna förskolan är en mobilfri zon.

Låna och läs böcker från vårt bibliotek! Vi hoppas att du ska trivas här. Fråga gärna oss i personalen om du undrar över något.

Så tar du dig hit

Vår besöksadress är Tuve Torg 2. Du kan åka kollektivt med buss 17 eller 47, hållplats Tuve centrum.

Följ oss gärna på Facebook

På Facebook kan du se aktuella aktiviteter, öppettider och skriva till oss och andra besökare. Adressen är facebook.com/oppnaforskolantuve.