Aktiviteter och öppettider

Här kan du läsa om de aktiviteter du och ditt barn kan ta del av på vår öppna förskola. Till de flesta aktiviteterna är det drop-in, till några behöver du anmäla dig i förväg.

Följ oss på Facebook

Nedan kan du läsa om våra aktiviteter. Du kan också följa vår Facebook-sida för att få information om vad som händer på öppna förskolan. Länk till vår Facebook-sida.


Öppettider

Måndagar

9:00–12 :00 och 13:00–15.30: Barn 0–6 år.

Tisdagar

9:00–12:00 och 13:00–16.00: Barn 0–6 år.

Onsdagar

9:00–12:30: Babyhäng 0–1 år.
Spädbarnsmassage, anmälan krävs, mer information finns längre ner på sidan.

Torsdagar

9:00–12:00: SFI-träning, anmälan krävs, mer information finns längre ner på sidan.

13:00–16.00: Barn 0–6 år.

Fredagar

9:00–12.30: Barn 0–6 år.

Stängningsdagar våren 2023

Under terminen kommer vi att ha stängt fredag 27 januari och onsdag 21 juni.

Våra aktiviteter

Föräldrasnack

Våra föräldrastödjare är hos oss. Här pratar vi och utgår ifrån era frågor och även utifrån olika teman som kan vara sömn, mat och relationer i vardagen.

Sagostund

Vi läser böcker anpassade efter olika åldrar. Vi berättar sagor på flanellograf (visar bilder) och gör egna sagor och har teater. Vi uppmuntrar till barnets nyfikenhet och väcker intresse för språket med nya ord och ordförståelse.

Familjegympa

Vi har olika rörelser och övningar anpassade för barnen tillsammans – vuxen och barn. Detta gör vi med medryckande och rolig musik och barn i olika åldrar kan vara med (0–6 år).

Samtal om munhälsa

Folktandvården är hos oss en dag i veckan. Ni kan ställa frågor kring barnens matvanor, och få hjälp med era frågor.

Babyrytmik och sång

Tillsammans med er har vi rörelser och sånger. En rolig och språkutvecklande stund för dig och ditt barn.

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. 

Hör av dig till oss för anmälan och mer information! Våra kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.

Föräldragrupper

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. Läs mer om ABC här.

Nästa ABC föräldraträffar startar onsdag 9 november 2022 klockan 16.45-19.15 och man träffas vid fyra tillfällen under höstterminen. För mer information och anmälan kontakta Eva-Carin Jeppsson: eva-carin.jeppsson@socialnordost.goteborg.se telefon: 0736-20 89 31

Tips om fler som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

SFI-träning på öppna förskolan

Vi riktar oss till dig som är föräldraledig. Du kommer tillsammans med ditt barn. Barnet får en introduktion till svensk förskola och du får språkträning av SFI-lärare. Du kan vara nybörjare i svenska eller redan ha studerat SFI. Alla nivåer är välkomna.

Tid: torsdagar 9.30–12. Start 25 augusti – 15 december.
Plats: Öppna förskolan, Familjecentralen Lövgärdet, Vaniljgatan 28.
Hör av dig till oss för anmälan och mer information. Välkommen!

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

Riktade tider för regnbågsfamiljer

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
Öppna förskolan Draken 
Öppna förskolan Sannegården

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? En av våra öppna förskolor har riktade tider för familjer med barn i behov av extra stöd. Läs mer här:
Öppna förskolan i Lundby (goteborg.se)

Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. TilLiten genomförs i samarbetare med Bräcke diakoni. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.