Foto: Marit Lissdaniels

Om öppna förskolan

Öppna förskolan blir digital. På grund av de fortsatta restriktionerna för att bromsa spridningen av covid-19, är öppna förskolans aktiviteter digitala till och med den 31 mars. Under den tiden tar vi inte emot några besökare i Göteborgs Stads öppna förskolor. Mer information kommer snart. Öppna förskolan är en kostnadsfri mötesplats för vuxna med barn 0-6 år. Här får barn och föräldrar träffas, umgås, leka och utbyta erfarenheter i västra Göteborg. Nu hittar du oss i nya, fräscha lokaler på Zirkongatan 7.

Här kan du se informationsfilmer om viruset covid-19 på flera olika språk.

Här kan du få hygienråd på flera olika språk.

Vi har flyttat! Nu hittar du oss på adress Zirkongatan 7, i nya fräscha lokaler.

På öppna förskolan målar, pysslar, sjunger och leker vi tillsammans. Hit kan du komma för att bara vara och du får du träffa andra familjer. Du kan köpa fika här till självkostnadspris.

Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå när du vill. På öppna förskolan kan du inte lämna ditt barn utan du ansvarar själv för ditt eller dina barn när ni är här.

Låt oss veta vad du tycker om öppna förskolan

Vi genomför en undersökning tillsammans med andra öppna förskolor i Göteborg och vi behöver din hjälp! Enkäten riktar sig till familjer med barn 0-5 år. Frågorna tar cirka 5 minuter och svar är helt anonyma.

Du når enkäten i länk nedan. Tusen tack för att du hjälper oss förbättra våra verksamheter!

Svenska www.bit.ly/FamiljSE

English www.bit.ly/FamiljENG

Suomi www.bit.ly/FamiljFI

Soomaali www.bit.ly/FamiljSO

www.bit.ly/FamiljFA فارسی

www.bit.ly/FamiljAR العربية

Aktiviteter för små och stora

På öppna förskolan har vi alltid en liten sångstund som sprider mycket glädje. Tillsammans får du och ditt barn sjunga och leka. Sångstunderna är på samma tid, förmiddagar kl 10.15 och eftermiddagar kl 14.15.

På öppna förskolan kan du bolla idéer och funderingar, hos oss blir alla en resurs för varandra. Som förälder har du möjlighet att delta i olika former av aktiviteter och informations- och temakvällar utifrån era önskemål och behov. Exempel på olika aktiviteter är:

  • Babymåleri
  • Promenad/utflykter
  • Fotografering
  • Spädbarnsmassage

Se SKL:s film om en mamma som lär sig svenska genom sina besök hos oss.

Babyöppet för barn under 1 år

Under babyöppet är tempot mycket lugnare och vi har aktiviteter anpassade utifrån din baby. Självklart är du och din baby välkomna också under övriga öppettider.

Personal

På öppna förskolan arbetar två förskollärare. De planerar verksamheten utifrån mål och behov hos gruppen. Ta gärna kontakt med personalen om du har frågor, tankar eller idéer om öppna förskolan.