Aktiviteter och öppettider

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer med barn som är 0–6 år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att få information om vilka inbjudna gäster vi har och vad som händer varje dag på öppna förskolan. Öppna förskolan Gårdsten | Facebook

Familjeöppet betyder att vi har öppet för dig som har barn som är mellan 0-6 år eller innan barnet börjar förskoleklass.
Babyöppet betyder att vi har öppet för dig som har barn som är mellan 0-12 månader.

Aktiviteter och öppettider hösten 2023

Alla dagar har vi sångstund cirka kl.11:30 och 15:30​.

Måndag  ​

9-12 Familjeöppet​
Vi lagar soppa och äter tillsammans ca 11:00. Soppan kostar 30kr/familj​
13-16 Familjeöppet 0-6 år​

Tisdag  

8.30-12 Familjeöppet 0-6 år​
Vi äter frukost tillsammans kl 8.30-9.15. Ta med egen frukost eller köp av oss, 20kr/familj​
13-16 Babyöppet 0-12 månader ​
Babymassage för anmälda​

Onsdag 

9–12 Familjeöppet 0-6 år

Torsdag  

9–14 Familjeöppet 0-6 år ​
Träning på Hälsostugan 10:30​

Fredag 

Stängt 

Stängningsdagar hösten 2023

Vi har stängt hela dagen den 23 augusti och den 18 december.

Våra aktiviteter

Sångsamling med musik och glädje

Vi erbjuder sångstunder varje dag på öppna förskolan runt 11.30 och 15:30. Vi sjunger kända barnvisor och använder oss av rim och ramsor som anpassas efter barnens åldrar. Våra sångstunder gynnar samspel och språkutveckling.

Träning på Hälsostugan

Varje torsdag klockan 10:00 går vi till Hälsostugan i Gårdsten. Gymmet är då bara öppet för oss vuxna och barn från öppna förskolan. Du tränar och deltar utifrån dina egna förutsättningar.

Föräldragrupper

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. Läs mer om ABC här.

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. 

Datum för hösten kommer inom kort.

Tips om fler som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

Riktade tider för regnbågsfamiljer

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
Öppna förskolan Draken 
Öppna förskolan Sannegården

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.