Aktiviteter och öppettider


Öppna förskolan är en mötesplats för familjer med barn som är 0–6 år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att få information om vilka inbjudna gäster vi har och vad som händer varje dag på öppna förskolan. Öppna förskolan Gårdsten | Facebook

Familjeöppet betyder att vi har öppet för dig som har barn som är mellan 0-6 år eller innan barnet börjar förskoleklass.
Babyöppet betyder att vi har öppet för dig som har barn som är mellan 0-12 månader.

Aktiviteter och öppettider våren 2024

Vi har samling med sång, bokläsning eller rörelse alla dagar cirka 11:30 och 15:30.

Måndag  ​

09:00-12:00 Familjeöppet​ 0-6 år
Vi lagar soppa och äter tillsammans ca 11:00. Soppan kostar 30kr/familj​
13:00-16:00 Familjeöppet 0-6 år​

Tisdag  

08.30-12:00 Babyöppet 0-12 månader ​
Babymassage för anmälda​. Vill du anmäla dig? Läs under rubriken ”Babymassage”!
13:00-16:00 Familjeöppet 0-6 år​

Onsdag 

09:00–12:00 Familjeöppet 0-6 år

Torsdag  

09:00–14:00 Familjeöppet 0-6 år ​
Träning på Hälsostugan 10:30​ (Besöksadress Kaneltorget 1)

Fredag

09:00-12:30 Familjeöppet 0-6 år

Stängningsdagar våren 2024

Vi har stängt hela dagen den 10 januari och den 14 juni.

Våra aktiviteter

Sångsamling med musik och glädje

Vi erbjuder sångstunder varje dag på öppna förskolan runt 11.30 och 15:30. Vi sjunger kända barnvisor och använder oss av rim och ramsor som anpassas efter barnens åldrar. Våra sångstunder gynnar samspel och språkutveckling.

Träning på Hälsostugan

Varje torsdag klockan 10:30 tränar vi på Hälsostugan i Gårdsten (besöksadress Kaneltorget 1). Gymmet är då bara öppet för oss vuxna och barn från öppna förskolan. Vi pratar om hälsosamma vanor och mat, det finns en lekhörna som barnen kan leka i. Det finns kaffe och te och du kan träna på att prata svenska. Ibland tränar vi yoga, rörelse eller i gymmet. Du får vara med på det du vill.

Du kan gå till hälsostugan direkt 10:30, eller komma till oss på öppna förskolan tidigare så promenerar vi tillsammans till hälsostugan 10:15.

Föräldragrupper

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. Läs mer om ABC här.

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. För att ditt barn ska vilja ligga stilla under massagen ser vi helst att du börjar kursen när ditt barn är mellan 1-6 månader. Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. 

När?
Kursen hålls på tisdagar kl 09:30-ca 11:00.
Vi startar en kurs när en grupp är full.

Var?
Öppna förskolan Gårdsten
Muskotgatan 47

Anmälan:
Det finns ett begränsat antal platser till kursen, vill du vara med behöver du anmäla dig via vår e-post: oppna.forskolan.gardsten@forskola.goteborg.se

Skriv ditt telefonnummer, vad du heter, vad barnet heter och hur gammal barnet är.
Vi kommer kontakta dig innan kursen startar.

Tack på förhand! Hör av dig om du undrar något!

Tips om fler som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

Riktade tider för regnbågsfamiljer

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
Öppna förskolan Draken 
Öppna förskolan Sannegården

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.