Aktiviteter och öppettider

Här kan du läsa om de aktiviteter du och ditt barn kan ta del av på vår öppna förskola. Till de flesta aktiviteterna är det drop-in, till några behöver du anmäla dig i förväg.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nedan kan du läsa om våra aktiviteter. Du kan också följa vår facebooksida och instagramsida för att få information om vad som händer på öppna förskolan. 

Schema våren 2023

Måndagar:
9.00-12.00 Alla åldrar 0-6 år
13.00-16.00 Babyöppet föräldrar med barn upp till ca 10 månader.
Sångstund 13.30

Tisdagar:
9.00-12.00 Alla åldrar 0-6 år
Sångstund 10.00
13.00-16.00 Riktad tid för regnbågsfamiljer 
Sångstund 13.30

Onsdagar:
9.00-12.00 Babyöppet föräldrar med barn upp till ca 10 månader
Sångstund 10.00

Torsdagar: 
13.00-16.00 Alla åldrar 0-6 år Ingen sångstund.

Fredagar:
10.00-12.00 På fredagar ses vi på Stuxis, alla åldrar 0-6 år
Sångstund 10.30

Draken har stängt 24 december - 6 januari. Välkommen till de andra öppna förskolorna under tiden. 

Stängningsdagar våren 2023

Vi har stängt onsdag 25 januari och måndag 12 juni.

Våra aktiviteter:

Tematräffar

Ibland får vi besök av personer från en annan verksamhet som berättar och svarar på dina frågor, till exempel placeringshandläggare som informerar om att söka förskola eller tandvården som informerar om barns tandhälsa. 
Läs mer om tematräffar

Trygghetscirkeln

För dig med barn 0-6 år. Här får du hjälp att utforska ditt barns behov och utveckla ditt föräldraskap. Du får också lära dig mer om det viktiga samspelet mellan barn och förälder. Genom Trygghetscirkeln kan du hitta ett förhållningssätt i ditt föräldraskap som kan hjälpa ditt barn att känna trygghet och utveckla en god självkänsla. Läs mer och anmäl dig här

Pappagrupp

Målet med gruppen är att stärka relationen mellan förälder och barn. Gruppen är för pappor med barn i åldern 0-1,5 år. Gruppen syftar även till att skapa likvärdiga möjligheter till stöd för alla vårdnadshavare.
Vill du veta mer? Kontakta oppna.forskolan.draken@goteborg.se

ABC Föräldraträffar – Alla Barn i Centrum

Vill du ha konkreta tips på hur du kan undvika onödiga bråk i vardagen? Vill du ha råd och stöd i hur du kan hantera utmaningar i föräldraskapet? ABC föräldraträffar ger dig som är förälder/nära vuxen till barn 3–6 år råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap. Vi varvar diskussioner, tips och råd med filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling. ABC är gratis och består av fem träffar. Läs mer om ABC här.

Babymassage

Kärleksfull beröring som stärker anknytning mellan dig och ditt barn. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men att delta i en kurs är bäst innan barnet börjar krypa. Lämplig ålder är en till åtta månader. Kursen är gratis och består av fyra till fem träffar. Vi tränar på massagens olika strykningar och lär oss om samspel och kommunikation mellan dig och ditt barn. Utbildningen hålls av certifierade instruktörer utbildade av IAIM – International Association of Infant Massage. 

Vill du veta mer? Kontakta öppna förskolan Draken

Du kan läsa om och anmäla dig till  olika föräldragrupper och hela Göteborgs utbud av föräldrastöd på webbsidan Föräldrastöd

Tips om fler aktörer som erbjuder föräldrastödsgrupper

Det finns fler aktörer som erbjuder föräldragrupper i Göteborg. Läs mer på goteborg.se/foraldrastod.

Riktade tider till olika grupper

Öppna förskolan är en mötesplats som inspirerar till lek, lärande och social gemenskap, med familjen i fokus. Vi arbetar inkluderande och nätverksskapande och på vissa öppna förskolor har vi riktade tider för olika grupper.

Riktade tider för regnbågsfamiljer

Det finns riktade tider för regnbågsfamiljer på två av våra öppna förskolor. Regnbågsfamiljer är familjer där någon av familjens medlemmar är hbtqi-person. Läs mer här: 
Öppna förskolan Draken 
Öppna förskolan Sannegården

Öppna förskolan TilLiten – för familjer med barn i behov av extra stöd

Har du ett barn i åldern 0-6 år som väntar på diagnos, har en funktionsnedsättning, försenad utveckling eller sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? En av våra öppna förskolor har riktade tider för familjer med barn i behov av extra stöd. Läs mer här:
Öppna förskolan i Lundby (goteborg.se)

Personalen har stor kunskap och erfarenhet av barn och familjer med olika behov. Här kan du också träffa andra som har en liknande vardag som din. TilLiten genomförs i samarbetare med Bräcke diakoni. Läs mer på brackediakoni.se/tilliten.