Om Öppna förskolan Axel

En öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg. Öppna förskolan Axel ligger i Axelhuset på Axel Dahlströms torg.

Vad gör en öppen förskola?

Öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

På en öppen förskola finns utbildad personal som ansvarar för verksamheten. Vi är två pedagoger som arbetar på Öppna Förskolan Axel. Barnen kan leka med andra barn och du som förälder eller vårdnadshavare kan umgås med andra vuxna. Du kan också få stöd i ditt föräldraskap av personalen om du har funderingar eller frågor.

Så här arbetar vi på Öppna förskolan Axel

På Öppna förskolan Axel är vi två utbildade pedagoger som arbetar aktivt för att ditt/dina barn ska få en positiv upplevelse av att vistas tillsammans med andra vuxna/barn i gruppverksamhet. Vi har samling varje dag och det finns tillgång till olika pysselmaterial och pedagogiska leksaker. Det är många situationer på Öppna Förskolan som påminner om vardagen på förskolan; att ha samling, äta mat i grupp, leka och samsas om leksaker. Att ha upplevt detta underlättar för ditt barn när det är dags att vistas i grupp.

Här finns vi

Öppna förskolan Axel ligger i Axelhusets lokaler på Axel Dahlströms torg. Du tar dig enkelt till oss med kollektivtrafikens spårvagnar 1, 2, 7 och 8.

Här hittar du våra öppettider.