Om öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer. Barn 0–6 år är välkomna i sällskap av vårdnadshavare eller annan vuxen. Du som vuxen ansvarar för ditt barn och ni deltar i verksamheten tillsammans. Här kan du träffa andra barn och vuxna för att leka, skapa och sjunga tillsammans eller bara vara. Det är gratis att besöka öppna förskolan och du behöver inte anmäla dig i förväg, förutom till våra föräldragrupper. Läs mer under Aktiviteter och öppettider.

Det här är öppen förskola

Barn 0–6 år är välkomna i sällskap av vårdnadshavare eller annan vuxen. Du som vuxen ansvarar för ditt barn och ni deltar i verksamheten tillsammans. Här kan du träffa andra barn och vuxna för att leka, skapa och sjunga tillsammans eller bara vara.

Vi erbjuder aktiviteter där du tillsammans med ditt barn väcker barnets nyfikenhet och lust att lära. Besök hos oss fungerar som förberedelse för förskola.

Öppna förskolan är gratis.

Bra att veta inför ditt besök

  Vi välkomnar alla som är friska och symtomfria. Tillsammans behöver vi göra vad vi kan för att minska risken för smittspridning av virus och andra sjukdomar, till exempel vara noga med att tvätta händerna.

  Kaffe och te finns att köpa på öppna förskolan. Som besökare får du gärna ta med dig eget mellanmål, men du måste se till att det inte innehåller nötter, jordnötter, mandel eller sesam, på grund av allergier. 

  Familjecentrerat stöd

  Vi som arbetar på öppna förskolan har pedagogisk utbildning. Vi kan ge dig råd och stöd i ditt föräldraskap.

  På öppna förskolan arbetar vi familjecentrerat. Det innebär att vi samarbetar med bland annat barnmorskemottagning, barnavårdscentral (BVC), förebyggande socionom och bibliotek. Dessutom erbjuder vi kurser och rådgivning, bland annat om föräldraskap.

  Läs mer om vilket föräldraskapsstöd som finns i ditt område på goteborg.se/foraldrastod

  Riktade tider 

  På några öppna förskolor har vi riktade tider till vissa grupper. Läs mer på sidan Aktiviteter och öppettider.