Foto: Irene Göransson

Om vård- och omsorgsboendet

På Nya Varvets vård- och omsorgsboende finns 48 lägenheter fördelade på två hus. Det är nära till affärer, skola, förskola och restaurang. I den anslutande trädgården finns en damm med levande fiskar. Kvarteret erbjuder fina promenadstråk runt boendet, som bland annat leder ner till vattnet, och det går lätt att ta sig hit både med bil och kollektivtrafik.

Ett boende mitt i byn

Nya Varvets vård- och omsorgsboende ligger mitt i ett bostadsområde, nära till affärer, skola, förskola och restaurang. I den anslutande trädgården finns en damm med levande fiskar. Kvarteret erbjuder fina promenadstråk runt boendet, som bland annat leder ner till vattnet, och det går lätt att ta sig hit både med bil och kollektivtrafik.

Byggnaden

På boendet finns det totalt 48 lägenheter, varav 24 är till för personer med demenssjukdomar. Lägenheterna är fördelade på så sätt att 6–12 hyresgäster förfogar över ett gemensamt vardagsrum och matplats. En lägenhet är 38 kvadratmeter och har trinettkök och stort badrum. Alla lägenheter har fransk balkong.
Det finns en stor samlingssal att boka om du till exempel vill fira din födelsedag.

Bemanning och organisation

På Nya Varvets Vård- och omsorgsboende finns omsorgspersonal dygnet runt och tillgång till läkare, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut efter överenskommelse. Vi samarbetar med Wästerläkarna som gör besök här varje vecka.

Arbetssätt

När du flyttar in på Nya Varvets Vård- och omsorgsboende får du en egen kontaktpersonal. Det är i regel en undersköterska med ett särskilt ansvar för att lära känna dig och dina speciella behov. Målet är att din omvårdnad så långt som möjligt ska anpassas efter dina behov, önskningar och förutsättningar. Utgångspunkten är vad du behöver, uppskattar och är van att göra. Du erbjuds aktiviteter efter dina önskemål. Måltiderna serveras i matsalen på den våning där du bor eller i din lägenhet.

Bra att veta

  • Det finns en höj- och sänkbar säng med madrass, i övrigt möblerar du din lägenhet själv.
  • Varje lägenhet är utrustad med ett trygghetslarm.
  • Det finns värdeskåp i din lägenhet.
  • Varor som du förvarar i ditt privata kylskåp samt badrumsartiklar, är något du står för själv.
  • Vi förser dig med underlakan, men ta gärna med övriga sängkläder och filt.
  • Hemförsäkring och telefon ansvarar du för själv.