Sommarjobb för dig i årskurs 9

Nu är ansökningsperioden för sommarjobb 2022 stängd och de flesta har fått ett erbjudande om sommarjobb.

Erbjudande om sommarjobb 

Du som har sökt ett sommarjobb i Göteborgs Stad kommer få besked via mejl om du blir erbjuden ett sommarjobb eller inte. Beskedet skickas ut under mars och april. Du som får ett erbjudande behöver svara JA/NEJ före utsatt tid. Gör du inte detta går erbjudandet vidare till annan sökande. Du svarar JA/NEj via Mina Sidor. 

Mina sidor

Observera att om du tackar nej till ditt erbjudande, så får du inget nytt erbjudande. 

Utdrag ur polisens belastningsregister

Har du fått ett sommarjobb på en arbetsplats som kräver utdrag ur polisens belastningsregister? Om du är osäker kan du se det på Mina sidor under min plats eller på ditt anställningsavtal.

Vi kommer skicka en blankett till dig, som du ska fylla i. Vill du så går det också bra att ladda ner blanketten från polisens webbplats, alternativt ansöka via e-tjänst (om du har bankID). Här beställer du utdrag ur polisens belastningsregister

 1. Fyll i blanketten och glöm inte att signera längst ned på ansökan.
 2. Skicka därefter in ansökan till polisen, scanna in och mejla eller skicka in med post till adressen som står på ansökan.
 3. Dubbelkolla att ditt efternamn står på din brevlåda.
 4. Det tar vanligtvis 1-2 veckor att få utdraget. Tar det längre tid än så ska du kontakta polisen.
 5. När du har fått hem ditt utdrag ska du lämna det i vår brevlåda på Brogatan 4 i Göteborg.

Observera att det är mycket viktigt att lämna in utdraget från polisens belastningsregister. Du kan inte börja jobba förrän det är inlämnat.

 Viktig information

 • Du måste vara folkbokförd i Göteborg och gå i årskurs 9 för att kunna söka. 
 • Anställningen varar i två eller tre veckor, beroende på tidsperiod.
 • Du arbetar sex timmar per dag, fem dagar i veckan.
 • Utdrag ur belastningsregistret kan du ibland behöva visa upp innan du börjar arbeta.
 • Besked om jobb skickas ut under mars och april.
 • Du kan inte byta tidsperiod eller arbetsplats när du har blivit erbjuden ett sommarjobb.
 • Lön: 57,63 kronor/timme (exklusive semesterersättning), 64,55 kronor/timme (inklusive semesterersättning)
 • Lönen betalas ut månaden efter du har sommarjobbat, den 27:e. Hela lönen betalas ut vid ett tillfälle, men eventuell sjuklön kan betalas ut vid ett senare tillfälle.

Det här behöver du göra för att få lön

Göteborgs Stad betalar ut löner via Swedbank och därför behöver du anmäla till Swedbank vilket konto du vill få din lön insatt på. Detta behöver du göra, vare sig du har ditt konto hos Swedbank eller hos någon annan svensk bank. Du blir inte kund hos Swedbank för att du anmäler ett konto där. Beroende på ålder anmäler du ditt konto på olika vis:

Du som har fyllt 16 år

Om du har fyllt 16 år har du rätt att förfoga över din egen lön. För att få in lönen direkt på ditt konto behöver du besöka ett av Swedbanks kontor för att anmäla ditt konto. Du behöver en giltig legitimation och ber sedan att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 003810, Göteborgs Stad. Har du ingen giltig legitimation behöver en förälder (eller annan förmyndare) följa med dig till Swedbankkontoret för att intyga din identitet.

Du som inte har fyllt 16 år

Du som inte har fyllt 16 år behöver besöka ett av Swedbanks kontor tillsammans med minst en förälder (eller annan förmyndare). För att kunna anmäla konto behöver båda föräldrarna godkänna detta (samtliga förmyndare). Alla behöver inte följa med till banken, men den som inte följer med behöver ge den andra fullmakt. På banken ber du att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 003810, Göteborgs Stad.

Observera! Just nu kan det vara svårt att få en tid för att ordna en legitimation hos polisen. Därför vill vi tipsa om att det även går att ordna ett ID-kort via Skatteverket. Detta ID-kort kan du använda inom Sverige och är en giltig legitimation hos banken. Du kan ansöka om ett sådant ID-kort på Statens servicecenter som finns på flera olika platser i Göteborg.

Blankett för att ge fullmakt

Blankett för att anmäla konto till Swedbank 

Vad händer om jag blir sjuk under mitt sommarjobb?

Om du blir sjuk på ditt sommarjobb ska du kontakta din handledare. Detta ska du göra så fort du vet att du inte kommer att kunna gå till jobbet.

Din lön blir påverkad om du blir sjuk. Under vecka ett och två på ditt sommarjobb får du ingen sjukersättning när du är sjuk. När anställningstiden är kortare än fjorton dagar gäller inte rätten till sjuklön. Är du anställd i tre veckor gäller alltså rätten till sjuklön från och med dag 15, alltså har du rätt till sjuklön sista veckan på ditt sommarjobb. För att ha rätt till sjuklön måste du ha påbörjat din anställning.

Sjuklönen är cirka 80 procent av din ordinarie timlön. För att du ska kunna få ut din sjuklön, måste du sjukanmäla dig och signera din tidrapport. Första dagen du är sjuk, räknas alltid som en karensdag och du får därmed ingen lön för den dagen. Sjuklönen kan betalas ut senare än din ordinarie löneutbetalning.

Om du är sjuk din sista vecka på sommarjobbet och därmed inte kunnat signera din tidrapport är det upp till dig att ta kontakt med oss för att få den signerad. Om du inte signerar tidrapporten för de dagar du har varit sjuk kommer vi inte att betala ut din sjuklön. Kontaktuppgifter till oss hittar du längre ner på sidan. 

Förbered dig inför ditt sommarjobb

Har du frågor?

Du är välkommen att höra av dig till oss via telefon eller e-post.

Telefon

031-368 31 10

 • Måndag 09.00-11.30 samt 13.00-15.30 (Undantag! Vi öppnar klockan 08.00 13 juni, 20 juni, 4 juli och 25 juli)
 • Tisdag 09.00-11.30 samt 13.00-15.30
 • Onsdag 09.00-11.30 samt 13.00-15.30
 • Torsdag 09.00-11.30 samt 13.00-15.30
 • Fredag 09.00-11.30


 • När kan man sommarjobba?

  Sommarjobb erbjuds under tre olika perioder. I ansökan väljer du vilken tidsperiod du vill jobba och du kan välja om du vill jobba en, två eller alla tre. Får du ett sommarjobb kommer du enbart bli erbjuden att jobba under en av perioderna. Perioderna för sommaren 2022 är: 

  Tidperiod 1: 20 juni-1 juli

  Tidperiod 2: 4 juli-22 juli

  Tidperiod 3: 25 juli-12 augusti


 • Vilka olika typer av sommarjobb finns i Göteborgs Stad?

  Inom Göteborgs Stad finns massor av olika arbetsplatser som erbjuder sommarjobb, inom flera olika branscher. Du kan bland annat arbeta:

  • på förskola
  • på ett äldreboende
  • i ett storkök
  • på ett vaktmästeri
  • i en park
  • i en arena
  • med att utveckla en företagsidé
  • med att spela och sjunga på stadens gator

  Vilka sommarjobb finns och vad gör man på de olika sommarjobben inom Göteborgs Stad?


 • Vilka kan söka sommarjobb?

  Du ska vara folkbokförd i Göteborg och gå i årskurs 9. 

  Observera att ansökningen för sommarjobb 2022 är avslutad. 


Ett oväntat fel har uppstått