Sommarjobb för dig i årskurs 9

Ansökningen för sommarjobb i Göteborgs Stad är stängd för i år. Har du sökt sommarjobb kommer du under våren få information om du får ett jobb eller inte. Erbjudanden skickas ut under våren.

Mina sidor

Mina sidor

Detta behöver du göra för att få lön

Göteborgs Stad betalar ut löner via Swedbank och därför behöver du anmäla till Swedbank vilket konto du vill få din lön insatt på. Detta behöver du göra, vare sig du har ditt konto hos Swedbank eller hos någon annan svensk bank. Du blir inte kund hos Swedbank för att du anmäler ett konto där. Beroende på ålder anmäler du ditt konto på olika vis.

Här kan du se en film om hur du gör för att ansluta ditt konto till Swedbank

Du som har fyllt 18 år

Om du är myndig ansvarar du själv för att anmäla ditt bankkonto till Swedbank. Om du redan idag exempelvis får ditt studiebidrag från CSN insatt på kontot är ditt konto sannolikt redan anmält och anslutet till Swedbank, men detta bör du säkerställa. Du loggar in på Swedbanks kontoregister med ditt BankID för att anmäla ditt konto. Där kan du också se om ditt konto redan är anslutet. Om du inte har BankID ska du besöka ett av Swedbanks kontor för att lämna in en blankett för att anmäla konto samt uppvisa en giltig legitimation.

Swedbanks kontoregister 

Du som är 16–17 år

Om du har fyllt 16 år har du rätt att förfoga över din egen lön. För att få in lönen direkt på ditt konto behöver du fylla i blanketten och lämna den personligen på ett av Swedbanks kontor för att anmäla ditt konto. Du behöver en giltig legitimation och ber sedan att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter  003810, Göteborgs Stad. Har du ingen giltig legitimation behöver en förälder (eller annan förmyndare) följa med dig till Swedbank-kontoret för att intyga din identitet.

Blankett för att anmäla konto till Swedbank

Vad händer om du blir sjuk under ditt sommarjobb?

Om du blir sjuk på ditt sommarjobb ska du kontakta din handledare. Detta ska du göra så fort du vet att du inte kommer att kunna gå till jobbet. Du ska kontakta din handledare varje dag under den tid du är hemma sjuk.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Du som ska jobba där barn vistas, exempelvis på en förskola eller ett skolkök, behöver visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister innan du börjar arbeta. Observera att det är mycket viktigt att göra detta i tid. Du kan inte börja jobba förrän det är uppvisat.

Har du fått ett sommarjobb som kräver att du visar utdrag ur polisens belastningsregister? Om du är osäker kan du se det på Mina sidor under min plats eller på ditt anställningsavtal.

Så här laddar du ner och fyller i utdrag från polisens belastningsregister

 • Fyll i blanketten och skriv ut den.
 • Signera den utskrivna blanketten.
 • Skicka därefter in ansökan till polisen. Du kan skanna in eller fotografera din ansökan och mejla den till registerautdrag@polisen.se.
 • Dubbelkolla att ditt efternamn står på din brevlåda.
 • Det tar vanligtvis 1-2 veckor att få utdraget. Tar det längre tid än så ska du kontakta polisen på 010-563 35 02.
 • Så snart du har fått hem ditt utdrag ska du lämna det i vår brevlåda på Brogatan 4 i Göteborg.

Viktig information 

 • Du jobbar 6-8 timmar per vardag, beroende på arbetsplats.
 • Utdrag ur belastningsregistret kan begäras av vissa arbetsplatser.
 • Innan du börjar sommarjobba är det viktigt att du har ordnat med praktiska delar, så som att anmäla vilket konto din lön ska sättas in på eller lämna in utdrag från belastningsregistret.
 • Lönen betalas ut månaden efter du har sommarjobbat, den 27:e. Hela lönen betalas ut vid ett tillfälle, men eventuell sjuklön kan betalas ut vid ett senare tillfälle.
 • Lön för dig som går i årskurs 9: 70 kr/timme, inklusive semesterersättning.
2023Timlön exklusive semesterersättning Semestersättning Timlön inklusive semesterersättning
Grundskoleelever åk 9 62,50 kr 7,50 kr 70 kr

Checklista sommarjobb