För arbetsplatser som vill ta emot påsklovsjobbare

Du som tar hand om påsklovsjobbare gör en viktig social insats och får dessutom hjälp på jobbet. På köpet kommer nya perspektiv och känslan av att ha hjälpt någon att ta ett viktigt steg i livet. Att ta emot en lovjobbare är ofta ett litet steg för er, men ett gigantiskt kliv för Albin, Vera, Hassan och alla de andra tusentals ungdomar som varje år lovjobbar i Göteborgs Stad.

Så här funkar det att ta emot en påsklovsjobbare

  1. Registrera hur många lovjobbare ni kan ta emot i vårt system.
  2. Välj ett arbetsområde för de platser ni registrerar.
  3. Vi matchar påsklovsjobbare med en arbetsplats.
  4. Har ni registrerat platsen själva ser ni i ansökningssystemet vilken påsklovsjobbare som kommer till er. Har ni inte tillgång till systemet så får ni informationen utskickad via mejl, strax före påsklovsjobbaren startar. 
  5. Påsklovsjobbaren börjar arbeta hos er.
  6. Vi på Arbetsmarknad och vuxenutbildning finns alltid tillgängliga för er, om ni har frågor eller behöver hjälp med något som rör lovjobben.

Registrera platser

Här kan ni registrera era platser.

Registrera platser 

Ansök om handledarersättning 

Det finns möjlighet att ansöka om handledarersättning, vilket innebär att ni kan få ersättning från oss för att anställa en handledare som handleder påsklovsjobbare. Ni kan få ersättningen för en handledare per tio elever i gymnasiet.

Kravet är att ni tar in ny personal för att handleda, ni kan inte använda ordinarie personal. Ersättning är en schablonersättning per timme. Ansökningar hanteras och beslutas löpande, så kontakta oss så snart som möjligt. 

För dig som är handledare

Du som anmält dig som handledare kommer att få informationsmaterial via post. Du får information om vad som förväntas av dig och vilket stöd du kan få. 

Blanketter

Tjänstgöringsrapport

Omdöme

Checklista  Ta emot en påsklovsjobbare

Kontakta oss så berättar vi mer!

Telefon

031-368 31 10

Måndag 13-15.30
Tisdag 9-11.30 samt 13-15.30
Onsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Torsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Fredag 9-11.30