Påsklovsjobb

Vill du prova på arbetslivet under påsklovet, få chansen att tjäna egna pengar och få in en fot på arbetsmarknaden? Inför påsklovet erbjuder vi jobb för ungdomar i Göteborgs Stad. Under fyra dagars tid får du möjligheten att jobba på en arbetsplats med trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter.

Du som har påsklovsjobbat

Du som har jobbat under påsklovet 2022 får din lön utbetald 27 maj. Glöm inte att registrera ditt lönekonto hos Swedbank. Information om hur du gör detta hittar du längre ner i texten. Kontakta oss om du har frågor kring din lön. 

Om påsklovsjobben

Jobben kan erbjudas av flera olika arbetsplatser inom Göteborgs Stad. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi en mängd olika arbetsplatser och uppgifter. Du kan exempelvis få jobba på förskola, inom städ, kök och med utomhusarbete.

Påsklovsjobben kommer att erbjudas fyra dagar under påsklovsveckan (vecka 15). Du arbetar dagtid, åtta timmar om dagen, och får lön för dina insatser. När påsklovet och din anställning är över kan arbetsplatsen erbjuda intyg som stärker ditt cv, vilket ökar dina chanser att få jobb i framtiden.

Efter anmälan

När du har skickat in din intresseanmälan till påsklovsjobb 2022 väntar en utlottning av jobben – vi lottar ut jobben för att alla ska få en lika chans. Du får besked på om du erbjuds ett jobb eller inte till den e-postadress och det telefonnummer du angivit i anmälan. Du behöver svara ja/nej på Mina sidor inom utsatt datum för att säkra eller avstå ditt jobberbjudande. Skulle du inte svara i tid så erbjuds en annan sökande jobbet. 

Viktig information

  • Sista ansökningsdag är 13 mars 
  • Anställningen varar mellan 11-14 april (vecka 15)
  • Utdrag ur belastningsregistret kan begäras av vissa arbetsplatser
  • Besked om jobb skickas ut under mars månad

Lönen är:

  • År 1, språkintroduktionsprogrammet, kommunala aktivitetsansvaret: 69,24  kronor/timme (exklusive semesterersättning), 77,55 kronor/timme (inklusive semesterersättning)
  • År 2: 85,09 kronor/timme (exklusive semesterersättning), 95,30 kronor/timme (inklusive semesterersättning
  • År 3: 85,09 kronor/timme (exklusive semesterersättning), 95,30 kronor/timme (inklusive semesterersättning

Detta behöver du göra för att få lön

Göteborgs Stad betalar ut löner via Swedbank och därför behöver du anmäla till Swedbank vilket konto du vill få din lön insatt på. Detta behöver du göra, vare sig du har ditt konto hos Swedbank eller hos någon annan svensk bank. Du blir inte kund hos Swedbank för att du anmäler ett konto där. Beroende på ålder anmäler du ditt konto på olika vis:

Du som har fyllt 18 år

Om du är myndig ansvarar du själv för att anmäla ditt bankkonto till Swedbank. Om du redan idag exempelvis får ditt studiebidrag från CSN insatt på kontot är du sannolikt redan ansluten, men detta bör du säkerställa. På www.swedbank.se/kontoregister loggar du in med ditt BankID för att ansluta ditt konto. Här kan du också se om ditt konto redan är anslutet. Om du inte har ett BankID ska du besöka ett av Swedbanks kontor för att lämna in blanketten för att anmäla konto (se nedan) samt uppvisa en giltig legitimation.

Du som är 16-17 år

Om du har fyllt 16 år har du rätt att förfoga över din egen lön. För att få in lönen direkt på ditt konto behöver du besöka ett av Swedbanks kontor för att anmäla ditt konto. Du behöver en giltig legitimation och ber sedan att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 003810, Göteborgs Stad. Har du ingen giltig legitimation behöver en förälder (eller annan förmyndare) följa med dig till Swedbankkontoret för att intyga din identitet.

Blankett för att anmäla konto till Swedbank 


Ansökan till påsklovsjobb är stängd. 

På "Mina sidor" kan du logga in om du har sökt ett påsklovsjobb.

Mina sidor

Har du frågor kring påsklovsjobben?

Du är välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

E-post

ungdomsjobb@arbvux.goteborg.se  

Telefon

031-368 31 10

Telefontider:

Måndag 13.00-15.30
Tisdag 9-11.30 samt 13-15.30
Onsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Torsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Fredag 9-11.30