Ung extra


Är du i gymnasieåldern och letar efter ett extrajobb? Då kanske Ung Extra kan vara nåt för dig. Här tjänar du egna pengar, har möjlighet att upptäcka nya yrken och få referenser för framtida jobbsökande.

Om jobbet

Ung Extra är ett extrajobb för dig som behöver samla på dig mer erfarenhet för att sedan komma vidare till ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Du arbetar ungefär 16 timmar per månad, under en termin   oftast på helger, men andra dagar är också möjliga.

Jobben finns inom Göteborgs Stads olika verksamheter och som en av landets största arbetsgivare finns det många olika yrkesområden att välja mellan. Bland annat kan man jobba på äldreboenden, gruppboenden för funktionshindrade och på idrottsanläggningar där kommunen har verksamhet. 

Under extrajobbet har du en handledare, som stöttar dig i det vardagliga arbetet. Handledaren visar dig hur du ska genomföra jobbet, men är också ett stöd för att du ska utvecklas på andra sätt på jobbet. Det kan handla om hur du tar dig an uppgifter eller hur du interagerar med medarbetare. 

En möjlig väg vidare

Ung Extra ger dig möjlighet komma vidare. Gör du ett bra jobb kan din handledare vara referens när du söker ditt nästa jobb. Din handledare kan också ge dig ett omdöme, som beskriver vad du är duktig på och hur du fungerar på en arbetsplats. 

Vem kan söka?

  • Du är 16-19 år och går på gymnasiet eller är inskriven i det kommunala aktivitetsansvaret.
  • Du är folkbokförd i Göteborgs kommun.
  • Har uppehållstillstånd i Sverige.

Ansök via socialförvaltningarna

Ung Extra anordnas av förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning, tillsammans med Göteborgs Stads socialförvaltningar. Du söker till Ung Extra via den stadens socialförvaltningar. För mer information om hur du ansöker, kontakta den socialförvaltning som verkar i det område du bor.

Socialförvaltning Sydväst

ung.jobb@socialsydvast.goteborg.se

Socialförvaltning Nordost 

Ansökan är stängd.

ung.jobb@socialnordost.goteborg.se 


Socialförvaltning Hisingen

Bojan Buntic, ungdomssekreterare 

Socialförvaltningen Centrum

Ansökan är stängd.

unga.i.centrum@socialcentrum.goteborg.se.

Viktig information

  • Start- och slutdatum: löpande ansökning 
  • Arbetstid: Cirka 16 timmar per månad
  • Antal platser: cirka 160 stycken under 2022
  • Plats: en arbetsplats inom Göteborgs Stad
  • Lön: År 1: 612/dag, år 2: 664/dag, år 3: 712/dag 
  • Handledare finns på varje jobb