Påsklovsjobb

Nu är påsklovsjobben över för i år. Vi hoppas att du hade en rolig och givande tid, att du gör något skoj eller nyttigt med de pengar du tjänat och att du kan tänka dig att fortsätta jobba i Göteborgs Stad i framtiden.

Detta behöver du göra för att få lön

Göteborgs Stad betalar ut löner via Swedbank och därför behöver du anmäla till Swedbank vilket konto du vill få din lön insatt på. Detta behöver du göra, vare sig du har ditt konto hos Swedbank eller hos någon annan svensk bank. Dublir inte kund hos Swedbank för att du anmäler ett konto där. Tänk på att lönen endast kan sättas in på ditt egna konto och inte till någon annans. 

Beroende på ålder anmäler du ditt konto på olika vis:

Du som har fyllt 18 år

Om du är myndig ansvarar du själv för att anmäla ditt bankkonto till Swedbank. Om du redan idag exempelvis får ditt studiebidrag från CSN insatt på kontot är ditt konto sannolikt redan anmält och anslutet till Swedbank, men detta bör du säkerställa. Du loggar in på Swedbanks kontoregister med ditt BankID för att anmäla ditt konto. Där kan du också se om ditt konto redan är anslutet. Om du inte har BankID ska du besöka ett av Swedbanks kontor för att lämna in en blankett för att anmäla konto samt uppvisa en giltig legitimation.

Swedbanks kontoregister

Du som är 16–17 år

Om du har fyllt 16 år har du rätt att förfoga över din egen lön. För att få in lönen direkt på ditt konto behöver du fylla i blanketten och lämna den personligen på ett av Swedbanks kontor för att anmäla ditt konto. Du behöver en giltig legitimation och ber sedan att få ditt konto tillagt mot en unik anslutning som heter 003810, Göteborgs Stad. Har du ingen giltig legitimation behöver en förälder (eller annan förmyndare) följa med dig till Swedbank-kontoret för att intyga din identitet.

Blankett för att anmäla konto till Swedbank

Då kommer lönen

Lönen betalas ut månaden efter du har jobbat klart, den 27:e. Hela lönen betalas ut vid ett tillfälle.

Din lön påverkas om du blir sjuk

Under ditt påsklovsjobb får du ingen sjukersättning när du är sjuk. Du får alltså enbart lön för de dagar du jobbat.

Om påsklovsjobben

Jobben kan erbjudas av flera olika arbetsplatser inom Göteborgs Stad. Som en av Sveriges största arbetsgivare erbjuder vi en mängd olika arbetsplatser och uppgifter. Du kan exempelvis få jobba på förskola, inom städ, kök och med utomhusarbete.

Påsklovsjobben erbjuds fyra dagar under påsklovsveckan. Du arbetar dagtid, sex - åtta timmar om dagen, och får lön för dina insatser. När påsklovet och din anställning är över kan arbetsmarknad och vuxenutbildning lämna ut ett intyg till dig på att du har arbetat och din arbetsplats kan erbjuda dig omdöme som stärker ditt cv, vilket ökar dina chanser att få jobb i framtiden.  

Har du frågor kring påsklovsjobben?

Du är välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

E-post

ungdomsjobb@arbvux.goteborg.se  

Telefon

031-368 31 10

Telefontider:

Måndag 13.00-15.30
Tisdag 9-11.30 samt 13-15.30
Onsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Torsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Fredag 9-11.30