Arbetsplats - anmäl plats

Vill du ta emot en höstlovsjobbare? Då är du med och bidrar till att stadens ungdomar får en fot in i arbetslivet och får samtidigt lite ny energi på arbetsplatsen. Anmäl vilka platser som finns hos er så snart som möjligt.

Registrera arbetsplatser

Är du en kommunal verksamhet som vill vara med och bidra till att Göteborgs ungdomar får en meningsfull sysselsättning under höstlovet? Toppen! Här kan ni registrera era platser i systemet. Välj ett arbetsområde för de platser ni registrerar. Observera att ni behöver lägga in era uppgifter, även om ni tidigare tagit emot sommarjobbare. Erbjudandet ska gälla måndag-fredag vecka 44. 

Registrera platser

Vilket ansvar har Arbetsmarknad och vuxenutbildning?

Arbetsgivaransvar

Arbetsmarknad och vuxenutbildning har arbetsgivaransvaret. Det är vi som betalar ut lönen till ungdomarna och samordnar anställningarna. Det är även vi som fattar beslut om en ungdom behöver avsluta sin anställning hos er. Om det eventuellt inte skulle fungera med höstlovsjobbaren kommer vi ut till er arbetsplats och för i första hand en dialog med berörd ungdom och handledare.

Försäkring

Höstlovsjobbaren är försäkrad via Arbetsmarknad och vuxenutbildning hos AFA försäkringar, TFA-KL. 

Ledighet

Ledighet beviljas inte, utan höstlovsjobbaren måste kunna arbeta hela veckan. 

Utdrag ur belastningsregistret

Om din arbetsplats kräver utdrag ur belastningsregistret begär Arbetsmarknad och vuxenutbildning in och kontrollerar det innan höstlovsjobbaren börjar arbeta hos er.

Lön

Hela lönen betalas ut vid ett tillfälle även om arbetsperioden sträcker sig över ett månadsskifte. Lönen baseras på de tjänstgöringsrapporter som arbetsplatsen lämnar in efter slutförd period. 

Vilket ansvar har arbetsplatsen?

Arbetsmiljöansvar

Vi som arbetsgivare har tillsammans med er på arbetsplatserna ett delat arbetsmiljöansvar. Det är därför viktigt att ni går igenom en riskbedömning med höstlovsjobbaren samt informerar om säkerhetsföreskrifter, utrymningsvägar och var brandsläckare finns. Läs mer om arbetsmiljö för ungdomar på Arbetsmiljöverkets hemsida www.av.se. Under höstlovet kommer vi att besöka er för att säkerställa arbetsmiljöarbetet. 

Handledare

Arbetsplatsen står för handledare. Planera även vem som ersätter en handledare som blir sjuk eller är ledig. 

Arbetsuppgifter

Arbetsplatsen står för arbetsuppgifter. Höstlovsjobbaren får inte ersätta ordinarie personal eller lämnas ansvarig för någon verksamhet. Planera vad som kommer vara höstlovsjobbarens huvudsakliga arbetsuppgifter och hur ska de utföras på ett säkert sätt. Fundera även över vad höstlovsjobbaren inte får göra i er verksamhet.

Tjänstgöringsrapport och omdöme

Arbetsplatsen ansvarar för att fylla i tjänstgöringsrapporten för ungdomens arbetade timmar. Var noga att registrera om höstlovsjobbaren är sen eller frånvarande. Det är också arbetsplatsens ansvar att ge höstlovsjobbaren ett skriftligt omdöme efter periodens slut. Mallar för tjänstgöringsrapport och omdöme hittar ni under sidan för handledare.

Arbetstiden

Arbetstiden är åtta timmar/dag, exklusive 30-60 minuter lunchrast. Höstlovsjobbaren får inte arbeta på helger. Arbetsdagen får starta tidigast klockan 7:00 på måndagar, övriga veckodagar tidigast klockan 6:00. Arbetsdagen slutar senast klockan 19:00.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs till någon av er på arbetsplatsen. Informera höstlovsjobbaren om vilket telefonnummer hen ska ringa för att sjukanmäla sig.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Ni är välkomna att ringa eller mejla oss med de frågor ni har kring att ta emot en höstlovsjobbare. 

ungdomsjobb@arbvux.goteborg.se

031-368 31 10

Telefontider:
Måndag 9-11.30
Tisdag 9-11.30 samt 13-15.30
Onsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Torsdag 9-11.30 samt 13-15.30
Fredag 9-11.30