Grönyteskötsel

Är du praktiskt lagd, har ett starkt intresse för naturen och vill jobba utomhus? Sök då till vår praktik inom grönskötsel i Göteborg, som förbereder dig för jobb inom denna gröna bransch - en bransch som har stora behov av att rekrytera personal i närtid. Praktiken genomförs på Göteborgs Stads park- och naturförvaltning.

Om insatsen

Det byggs nya bostadsområden som aldrig förr i Göteborg samtidigt som de stora fastighetsbolagen gör stora satsningar på sina utemiljöer. Det leder till att behovet av framtidens grönyteskötare är stort och din möjlighet att hitta ett jobb efter praktiken är stor.  

Praktiken ger dig en bred erfarenhet av arbete med grönyteskötsel. Tillsammans med dina praktikantkollegor, och under ledning av en handledare, kommer du arbeta med varierande uppgifter, som att klippa gräs, rensa ogräs, genomföra mindre anläggningsarbeten och röja i naturområden. Det kan också finnas möjlighet att arbeta i vårt snickeri och smedja, för den med särskilt intresse för dessa uppgifter. 

Under praktiken kommer du ingå i en arbetslag på cirka tio personer, som jobbar på olika platser runt om i Göteborg. På så sätt kan du känna dig trygg i en och samma arbetsgrupp, samtidigt som du får se flera delar av Göteborgs grönskötselytor. Det ger dig en god förståelse för olika delar av yrket och möjlighet att utveckla dig på flera områden.

Teoretisk förberedelse ingår

Under praktikperioden kommer du också gå en teoretisk tvåveckors-kurs där du förbereder dig för att söka jobb. Med hjälp av våra experter får du kunskap och viktiga verktyg som hjälper dig i ditt kommande jobbsökande. Du får också träffa en studie- och yrkesvägledare för karriärvägledning. Boost, vår förberedande insats på två veckor 

Behörighet 

Kursen riktar sig till dig som är: 

  • Folkbokförd i Göteborg 
  • 18–25 år 
  • Varken arbetar eller studerar 
  • Har uppehållstillstånd i Sverige   

 Viktig information om kursen 

  • Start- och slutdatum: löpande antagning 
  • Studietakt: heltid, 100 procent 
  • Plats: Olika platser runt om i Göteborg
  • Kursen berättigar ej studiemedel, egen försörjning krävs, exempelvis försörjningsstöd, aktivitetsstöd, sjukpenning eller a-kassa
  • Efter avslutade studier erhålls ett kursintyg, ej betyg

Ansök till Grönyteskötsel 

Låter Grönskötsel som något för dig? Varmt välkommen att kontakta oss via e-post, så ringer vi upp dig och berättar mer om verksamheten. Har du frågor om Grönskötsel går de också bra att ställa vi e-post.