Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Matsedeln i skola tas fram av kökens kockar.

Alla maträtter är näringsberäknade och innehåller en stor del ekologiska livsmedel och har säsongsanpassat utbud av grönsaker. De är också planerade efter tallriksmodellen.

Till lunch serveras två varmrätter varav en är vegetarisk, en varierad salladsbuffé samt knäckebröd och smörgåsmargarin. Ekologisk mjölk och vatten finns till alla måltider.

Varje vecka har vi två helvegetariska dagar.

Vi följer de riktlinjer som Livsmedelsverket ger i "Bra mat i förskolan" samt Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad.

Matsedel på webb och i app

Matsedel för Majorna-Linnés grundskolor finns på meny.dinskolmat.nu

Du kan även ladda ner appen "Din skolmat" till din smartphone. Sök på "skolmaten".

Android market

Appstore/iTunes

Specialkost

Vi tillagar specialkost till barn och elever som av medicinska och religiösa/etiska skäl inte äter den vanliga maten. Om ditt barn behöver specialkost vill vi att du som vårdnadshavare fyller i ett intyg som lämnas till köket, samt lämnar ett läkarintyg.

Riktlinjer för anmälan av specialkost

Blankett för anmälan av specialkost

Blankett för dig som önskar veganmat

Anmälan av tillbud eller skada


Miljömåltider

Vår ambition är att de måltider som serveras ska komponeras på ett sätt som är bra både för hälsan och för miljön. Vi planerar matsedeln efter säsong och använder miljömärkta råvaror.


Kökets val

"Kökets val" på skolans matsedel innebär att varje kök väljer dagens andra rätt, som kan vara soppa eller gröt.


Tyck till

Har du några synpunkter på måltiderna? Ta kontakt med din skolrestaurang/förskola och berätta!

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet är under revidering och kan i vissa delar avvika från våra aktuella riktlinjer och rutiner.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider