Foto: Tallrik med innehållsrik sallad.

Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Hälsosamma och klimatsmarta måltider

Skolorna i Västra Göteborg serverar varje dag två rätter att välja mellan. Minst en av rätterna är vegetarisk. Till varje lunch serveras ett rikligt salladsbord baserat på säsongens grönsaker. I köken arbetas det utifrån livsmedelsverkets ”Bra måltider i skolan” och Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Menyn är näringsberäknad och följer livsmedelsverkets rekommendationer. Vi strävar efter att servera hälsosamma och klimatsmarta måltider med hög andel ekologiska råvaror som skapar goda kostvanor hos eleverna. Vi arbetar också kontinuerligt med att minska matsvinn i köken.

Specialkost

Finns behov av specialkost på grund av medicinska eller kulturella/etiska skäl behöver du anmäla detta till skolan. Anmälan ska vara skriftlig, vid medicinska skäl kompletteras anmälan med läkarintyg eller journalutdrag. Kontakta klassläraren för mer information. Här finns en blankett med merinformation om specialkost och hur du anmäler det.

Matsedel på webb och i app

Matsedel för Västra Göteborgs grundskolor hittar du här.

Du kan även ladda ner appen "Din skolmat" till din smartphone. Sök på "skolmaten" där du laddar ner appar till din telefon.

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet är under revidering och kan i vissa delar avvika från våra aktuella riktlinjer och rutiner.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider