Nordhemsskolan

Elever som börjar årskurs sju till hösten kan ansöka till musikklass. Det krävs inga speciella förkunskaper men ett antagningsprov genomförs.

Vem kan ansöka

Elever som börjar årskurs sju kan söka till musikklass på Nordhemsskolan. För att söka till våra musikklasser krävs inga speciella förkunskaper, men en stor vilja att lära sig spela och sjunga. Ett inträdesprov görs i mars inför kommande läsår.

Så ansöker du

Du ansöker via ett e-formulär. Du behöver inte logga in med bankid för att ansöka

Ansökan till musikklass på Nordhemsskolan

Skicka in din ansökan senast fredagen den 15 februari 2021. Antagningsprov genomförs i mars 2021.

Du som redan ansökt via pappersblankett behöver inte ansöka på nytt via e-formuläret.

Efter att ha skickat din intresseanmälan blir du kallad till ett antagningsprov som kommer ske i mars där du kommer få sjunga eller spela upp en förberedd låt.

Antagningsprov

När du ansökt till oss kommer du få noter på ”Broder Jakob” samt ”Jag hade en gång en båt” hemskickade så att du kan öva. Sedan blir du kallad till oss antingen en förmiddag eller en eftermiddag under vecka 9. Under antagningsdagen kommer du att få sjunga dessa två sånger samt en låt som du väljer själv. Om du kan något instrument får du också chans att visa upp det. Som sista moment spelar vi ”Jag hade en gång en båt” tillsammans i grupp. Du kommer också att få härma melodier och rytmer. Ansökan till musikklass

Önska skola

Tänk på att även göra en ansökan till grundskoleförvaltningen. Om du inte får en plats i musikklass och inte har gjort en ansökan till grundskoleförvaltningen, kommer du att få en skolplacering utifrån grundskoleförvaltningens regler. Du hittar all information om att söka skola här www.goteborg.se/onskaskola