Uganda

Arbetsplatsförlagd utbildning i Uganda 2012/2013/2014/2015

MTG har tillsammans med Viskastrandsgymnasiet i Borås och Kattegattsgymnasiet i Halmstad ett unikt projekt i Ugandas huvudstad Kampala. Under tre veckor får femton studenter göra en del av sin praktik i verkstäder i värdlandet. Under våren 2012 genomfördes den första praktiken och blev ett minne för livet för deltagarna. Den andra resan gick i december 2013. Nya erfarenheter om andras livsvillkor, fördomar som kom på skam, nya vänner, ett fördjupat yrkeskunnande och större språkförmåga är bara några av de positiva aspekter som vi fått med oss.

I januari 2014 åker ett nytt gäng studenter ner för att praktisera och få möjligheten att besöka ett nytt land. Man kan följa elevernas äventyr på bloggen praktikiuganda.blogspot.com(som dessa bilder också är tagna ifrån). Deltagande elever efterarbetar också sina upplevelser genom att bland annat föreläsa för klasser och ute på företag sina nya insikter och erfarenheter.

Under de veckor eleverna vistas i Uganda hinner de både jobba och ha roligt på fritiden. Eleverna som var i Uganda 2013 åkte på rafting på Nilen och fiskade abborre i Victoriasjön. Lite större än de som simmar här hemma…