Foto: Elisabet Gustafsson

Solparadiset

På Solparadiset kan du få sommarsol året runt. Kroppen behöver solljus för att bilda D-vitamin och det är extra viktigt under den mörka årstiden. Kom och lyssna till vågskvalpet och fåglarnas kvitter medan du doppar tårna i sanden.

En varm och inbjudande miljö

Här finns sköna solstolar placerade i sanden eller en ramp om du använder rullstol. Det är tillgängligt för alla. På väggen finns en vacker strandbild från Thailand med vajande palmer och kritvit sand. Du kan lyssna till vågornas brus och fåglarnas kvitter samtidigt som du smuttar på någon svalkande dryck som du själv tagit med.

Hur varmt vill du ha det?

Mellan en till fem personer kan under cirka en timme njuta av solen. Under denna tid får du lika mycket solljus som om du hade suttit 20 minuter i sommarsolen. Du bestämmer temperaturen som kan vara 23-33 grader. Du kan sitta i direkt solljus eller i skuggan.

Kom själv eller tillsammans med någon

Ta med dig en vän eller flera och få en varm och trevlig stund i solen. Kanske spela ett parti schack, fia med knuff eller bara prata. Kom själv och njut i tystnad om du vill. Kanske tar du med dig en bok att läsa. Möjligheterna är många.

Solljuset förbättrar din hälsa

Solljuset aktiverar D-vitaminerna i kroppen. Det motverkar benskörhet och stärker immunförsvaret. Värmen lindrar reumatiska besvär och stimulerar ditt välmående.

Kontaktuppgifter

Du som inte bor på äldreboendet behöver ringa i god tid för att boka ditt besök.

Du hittar våra kontaktuppgifter under rubriken "Aktivitetscenter"

Fillista