Foto: Lo Birgersson

Klimatkavalkad 2022

Nu är det dags för Klimatkavalkad. Aldrig någonsin har ämnet varit så angeläget som nu. Den 29 november bjuder miljöförvaltningen in till Klimatkavalkad 2022, där du får ta del av olika satsningar för att Göteborg år 2030 ska ha ett klimatavtryck nära noll.

Så jobbar Göteborgs Stad för att nå ett klimatavtryck nära noll

I Göteborgs Stad ska vi ha ett klimatavtryck nära noll år 2030. Ett tufft mål, men vi ska klara det! Alla förvaltningar och bolag behövs i detta arbete, och mycket händer redan. Under klimatkavalkaden kommer du att få ta del av exempel på hur vi i Göteborg arbetar för att nå ett klimatavtryck nära noll. Du kommer också att, ihop med kollegor, få möjlighet att diskutera vad vi tillsammans kan göra för att nå våra mål.

Tid: 29 november 13.00 — 16.30
Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59, Göteborg

Klimatkavalkadens innehåll

Vad innebär det egentligen att Göteborg valts ut till en av 100 föregångsstäder inom EU inom klimatneutralitet? Visste du att vi även är en av 12 pilotstäder inom cirkularitet i Europa? På vilket sätt kan forskarna i Göteborgs klimatråd bidra till våra möjligheter att lyckas med klimatarbetet? Och hur kan vi som stad påverka medborgare och besökare till en mer hållbar livsstil? Detta är bara några av de programpunkter som vi kommer att ta upp under dagen.

Upplägg och syfte

Under kavalkaden kommer exempel presenteras i ett högt tempo och varvas med möjlighet för reflektion och diskussion i mindre grupper. Klimatkavalkadens syfte är att sprida kunskap om allt spännande som är på gång och att öka förståelsen för hur allt hänger ihop. Kavalkaden är också ett forum för att bygga nätverk mellan stadens aktörer och tillsammans skapa utrymme för nya gemensamma aktiviteter som tar oss mot våra mål.

Anmäl dig här 

För att nå målen kommer alla behövas. Vi hoppas att både ni som idag arbetar med miljö- och klimatfrågor, och alla som genomför stadens service ute i förvaltningar och bolag, vill delta.

Anmälningstiden har gått ut. 

Vi vill ha din anmälan senast den 18 november. Observera att det är ett begränsat antal platser så säkra din plats genom att anmäla dig idag.

Eventet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Kontakt

Har du frågor om eventet eller programmet maila till kristina.fermskog@miljo.goteborg.se

Genom att fylla i anmälan godkänner du att miljöförvaltningen hanterar dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om personuppgiftshantering.